Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hulusi Akar 'Türkiye'de yeni bir darbe tehlikesi var mı' sorusuna yanıt verdi: "Bütün parametrelere baktığınızda böyle bir şey yok. Fakat olabilir, ihtiyatı elden bırakmamak lazım"
Gündem
Yayınlanma: 15 Temmuz 2023 - 23:03
Güncelleme: 15 Temmuz 2023 - 23:07

Hulusi Akar 'Türkiye'de yeni bir darbe tehlikesi var mı' sorusuna yanıt verdi: "Bütün parametrelere baktığınızda böyle bir şey yok. Fakat olabilir, ihtiyatı elden bırakmamak lazım"

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, yaşananları tv100'de anlattı.

Gündem
15 Temmuz 2023 - 23:03
Güncelleme: 15 Temmuz 2023 - 23:07
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Hulusi Akar 'Türkiye'de yeni bir darbe tehlikesi var mı' sorusuna yanıt verdi:
FETÖ'nün hain darbe girişiminin 7 yıl dönümünde, dönemin Genelkurmay Başkanı ve Eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tarihi geceyi ilk kez tv100'de Kübra Par'la  Farklı Açılar'a anlattı. 

Hulusi Akar'ın açıklamaları şu şekilde;

MEHMET DİŞLİ HELİKOPTERE NASIL BİNDİ?
Sabaha kadar beni ikna etmeye uğraştılar. Gelip gidiyorlar. Biz bağırıp çağrıyoruz. 'Beni serbest bırakın. Bu işten vazgeçin, bu yaptığınız alçaklıktır' dedim. Televizyon açıldı, bombalanan yerleri gördük. Öncesinde köprüyü gördük. 'Bu ne rezillik, siz ne yapıyorsunuz?' dedik. Polis merkezinin bombalanmasını görünce daha çok küfür ettik. En son söyleyebildiğimiz 'güneş ağırmadan şu rezilliği kesin' dedik. En sonunda sabaha karşı ümitleri kesildi.  Sabah saatlerinde ‘Cumhurbaşkanı’na ulaşamıyoruz’ dediler. Telefom yanımda yok, almışlardı. Telefon numarası bulmakta güç. Sonunda Binali Yıldırım’la görüştüm. Darbenin gittiğini anlayınca ‘Gidebilirsiniz’ dediler, daha saygılı olmaya başladılar. 'Genelkurmaya gideceğim' dedim. Helikopter sahasına gittik Akın Öztürk ‘Ben de geleyim’ dedi, ‘Sen burada kal’ dedim, güvenmedim. Mehmet Dişli helikoptere kadar geldi, 'sen de kal dedim' dedim. Mehmet Dişli "benim helikoptere binmem lazım, burada uçak kaldırmıyorlar, kalkan uçakları düşürüyorlar, ben de telefonla irtibat kurup helikopterde genelkurmay başkanı var diyerek emniyetle intikali sağlayacağım" dedi. Binali Yıldırım 'genelkurmaya gitmeyin, daha kontrol altında değil' dedi biz Çankaya'ya gittik. Tuğrul Türkeş'e 'bu adam kim' deyince Mehmet Dişli için 'beni tutuklayan buydu' dedim. 

O GECE YAŞANANLAR NASIL BİR İZ BIRAKTI?
Daha temkinli olmak gerekiyor, orada dinleme yapmışlar, her şeyimiz açık. Bütün bunların sonunda Sayın Cumhurbaşkanı’mızın asil milletimizi sokağa çağırmasıyla milletimiz bu hainlere karşı durdu ve demokrasimiz kazandı, milletimiz kazandı. Diğer ülkelere ders oldu. 

ASKERE GÜVEN TEKRAR NASIL KAZANILDI?
Sıkıntılı günlerden, karanlık günlerden TSK’nın tarihine yaraşır bir noktaya gelmek için çaba sarf ettik. Bu konuda arkadaşlarımızla beraber gece gündüz demeden FETÖ’yle, PKK’yla, YPG’yle, DEAŞ’la yurt içinde, yurt dışında tereddütsüz ne varsa yaptık. Darbe girişiminden bir ay sonra planlamayı yaptık ve Fırat Kalkanı Harekatı'nı yaptık. 4 bine yakın DEAŞ'lıyı etkisiz hale getirdik. Bunu bütün dünyasının görmesi lazım.

20 BİN HAİN TSK'DAN TEMİZLENDİ
Bu mesele akabinde MİT’le, Emniyet’le, Cumhuriyet Savcılıklarımızla, basınımızla hep beraber olmak suretiyle elde edilen bütün bilgiler değerlendirildi. Bunların sonunda 20 bin hain TSK’dan temizlendi. Yeni bilgi belge çıktıkça mücadelemizi sürdüreceğiz. Büyük bir kararlıkla sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. 

"1 PİLOT 5 PİLOTUN İŞİNİ YAPTI"
Darbe girişimi olmadan önce, hainleri ordudan atmadan önce de bizim pilot açığımız vardı. Onları attıktan sonra açığımız çok fazla olmasına rağmen 1 pilot 5 pilotun işini yaptı. 'Gık' demediler'

DARBEYLE DOĞRU ŞEKİLDE HESAPLAŞILABİLDİ Mİ?
Yargı organlarımız büyük bir özveriyle çalıştılar ve kararlarını verdiler. İçeriden, dışarıdan FETÖ vs. örgütler fitne fesat yaymaya devam ediyorlar. İftira operasyonlarına devam ediyoruz. Biz de Cumhurbaşkanı’mızın lideriyle bakanlık olarak, silahlı kuvvetler olarak onlara olguyla cevap verdik. 

TÜRKİYE’DE YENİ BİR DARBE TEHLİKESİ VAR MI?
Bütün parametrelere baktığınızda böyle bir şey yok. Fakat olabilir, ihtiyatı elden bırakmamak lazım. Bizim bir askeri tabirimiz var; İtimat kontrole mani değildir. Bizim her an her şeyi kontrol etmemiz lazım. Şu anda terörle mücadelede duruma son derece hakimiz ama rehavete kapılmıyoruz. Su uyur, düşman uyumaz. Terörle mücadelede çok şükür 40 binden fazla teröristi etkisiz hale getirdik. Mücadele bitti demiyoruz, devam ediyoruz. Bunlar Türkiye'yi terk etti, bırakıyoruz demiyoruz. Neredeyse bunlar mücadele ediyoruz. Hiçbir şekilde yuvalanan teröristlere müsaade etmiyoruz.

"MAALESEF GEREKLİ KARŞILIĞI ALAMADIK"
(15 Temmuz’un arkasında uluslararası destek var mıydı?) Belli olmuyor mu? Burada NATO’dan müttefikimiz olan bir ülke ABD, Adalet Bakanlığı’mız oraya 80’den fazla klasör gönderdi. Bu ne demek? Destek değil mi bu? Bu kadar insanı şehit ettiler, yaraladılar. NATO’dan gelenlere gösterdik bomba atılan yerleri, ‘üzüldük’ dediler ama bu yetmez, taraf olmak lazım. Maalesef gerekli karşılığı alamadık. Yunanistan kaçanları vermedi, teröriste yardım ve yataklık yaptılar. 

GATA VE ASKERİ HASTANELER GERİ DÖNER Mİ?
Bunu zaten biz sürekli çalışyoruz. Bu bir süreç meselesi. Nerede yanlış var diye konuşuluyor, görüşülüyor. Eğitim konusunda Milli Savunma Üniversite'miz var. Sürece göre kararlar veriliyor.

Sağlık konusuyla alakalı cumhurbaşkanımız direktif verdi. İhtiyaçlar, sorunlar nedir? Bunların karşılanması meselesi. Silahla yaralanma gibi işlemleri tekrar yapıldıkça uzmanlık kazanılıyor. Sağlık Bakanlığımız bu konuda çalışmalarını yapıyor. Operasyona yakın yerlerdeki hastaneler güçlendirildi. Buna rağmen yapılması gereken çalışmalar söz konusu. Onu da görüşüp çözmeye çalışıyoruz.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kılıçlı yemin sonrası ihraç edilen tabur komutanı için göreve iade kararı
Kılıçlı yemin sonrası ihraç edilen tabur komutanı için göreve iade kararı
MİT kredi kartı şebekesini çökertti
MİT kredi kartı şebekesini çökertti
ABD'ye alınmayan hakeme, UEFA'dan güzel haber!
ABD'ye alınmayan hakeme, UEFA'dan güzel haber!
CHP'li Öztrak, Özel'i hedef aldı!
CHP'li Öztrak, Özel'i hedef aldı!
Son Haberler
Fenerbahçe ilk transferini açıkladı
Fenerbahçe ilk transferini açıkladı
Almanya'ya vizesiz seyahat talebi: Bakan'dan açıklama
Almanya'ya vizesiz seyahat talebi: Bakan'dan açıklama
Altında düşüş sürüyor!
Altında düşüş sürüyor!
Kılıçlı yemin sonrası ihraç edilen tabur komutanı için göreve iade kararı
Kılıçlı yemin sonrası ihraç edilen tabur komutanı için göreve...
Kılıçdaroğlu, Kurultay için tarih verdi!
Kılıçdaroğlu, Kurultay için tarih verdi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın taklidi ile tanınan Muhammed Nur Nahya çektiği video ile Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağırdı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın taklidi ile tanınan Muhammed Nur Nahya çektiği video ile Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağırdı

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.