Sokak lezzetleri yemek kültürünün içinde fazlasıyla yer alıyor ancak tüketilen gıdaların hijyenik ortamlarda yapılıp muhafaza edilmesi de halk sağlığı açısından oldukça önemli.
Adana’da, köz biberli közde dürüm olarak satılan bir dönerin yapılışı hijyen tartışmalarını da beraberinde getirdi.
Sokak tezgahında satılan dönerin pişirildiği ortam ve iç malzemelerinin hazırlanışında kullanılan bıçak, kesme tahtası gibi araç gereçlerin pisliği dikkatlerden kaçmadı.
Döneri yapan kişinin hiçbir tedbir almadan, doğrudan eliyle tüm yiyeceklere dokunması sağlık açısından tehlikeyi göstermeye yetti de arttı.
Görüntüleri izleyenlerin kimisi “Lezzeti yapılışında.” Yorumu yaparken kimileri “Hijyenden uzak ve sağlıksız" eleştirisinde bulundu.
Hindistan değil Adana! Sokakta hijyensiz şartlarda döner satan adam tartışma konusu oldu. Tavuk dönerin çiğ olması dikkat çekti.
— Aykırı (@aykiricomtr) November 18, 2023
loading...