Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Medya
  3. Heijan, BIG ve CAC lakaplı rap sanatçıları, şarkılarında kullandıkları sözler ve klipteki silahlar nedeniyle göz altına alındı
Medya
Yayınlanma: 18 Ağustos 2023 - 15:28
Güncelleme: 18 Ağustos 2023 - 15:59

Heijan, BIG ve CAC lakaplı rap sanatçıları, şarkılarında kullandıkları sözler ve klipteki silahlar nedeniyle göz altına alındı

Heijan, BIG ve CAC lakaplı rapçi, şarkılarında kullandıkları sözler ve klipteki silahlar nedeniyle göz altına alındı. Heijan’ın sık sık düet yaptığı "Muti" lakaplı rapçinin hakkında ise yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.

Medya
18 Ağustos 2023 - 15:28
Güncelleme: 18 Ağustos 2023 - 15:59
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Heijan, BIG ve CAC lakaplı rap sanatçıları, şarkılarında kullandıkları sözler ve klipteki silahlar nedeniyle göz altına alındı
İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; sosyal medyada yayınlanan klipleriyle tanınan “Heijan” lakaplı tanınmış rapçi Doğan Tarda ve “Muti” lakaplı Mücahit Doğan’ın ile iki kişi hakkında “Aynen” isimli klipleri gerekçe gösterilerek soruşturma başlatıldı.

Açıklamaya göre; “suç ve suçluyu övmek, illegal hayatı özendirmek” suçlamalarıyla başlatılan soruşturma üzerine İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Doğan Tarda ve iki şüpheli gözaltına alındı. Mücahit Doğan’ın ise adresinde bulunamadığı belirtildi. Yapılan aramalarda, Kalaşnikof tipi silaha benzetilmiş, boncuk atan havalı silah ele geçirdi. Yakalanan üç isim emniyete götürüldü.

Şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü belirtilirken, operasyonla ilgili yapılan açıklamada; “Sosyal medya ve müzik sektöründe örgüt adına rap şarkıları yapıldığı ve bu şarkıları örgüt üyelerinin sıklıkla paylaşarak örgütün sembolü haline getirdiği, şahısların yapmış olduğu şarkılar ile suç örgütüne sosyal medya platformlarında destek verdiği belirlenmiştir.” denildi.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle:  

“İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, İstanbul’da suç işleyen organize suç örgütlerine yönelik yapılan çalışmalarda; sosyal medya ve müzik sektöründe örgüt adına rap şarkıları yapıldığı ve bu şarkıları örgüt üyelerinin sıklıkla paylaşarak örgütün sembolü haline getirdiği, şahısların yapmış olduğu şarkılar ile suç örgütüne sosyal medya platformlarında destek verdiği belirlenmiştir. Şarkı ve sanatçılarla alakalı yapılan çalışmalarda Heijan olarak bilinen D.T., BIG olarak bilinen S.I.,BCAC olarak bilinen Ş.T. ve Muti olarak bilinen M.N.D. isimli şahıslar tespit edilmiştir. 18.08.2023 tarihinde şahısların yakalanmasına yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiş, operasyon neticesinde D.T., S.I. ve Ş.T. isimli şahıslar yakalanmıştır. Konu ile ilgili yakalanan şahıslar hakkında tahkikat işlemleri devam etmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur."

HEİJAN KİMDİR?

1994 doğumlu olan rapçi  "Yansın Geceler", "Semt Oturuşu", "Abin Dızo Bremın" ve "Bonzai Bom" gibi şarkılarla tanınıyor. Gerçek adı Doğan Tarça olan rapçi, Yolsuzlar Çetesi adlı sinema filminde Çaycı karakterini canlandırdı.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sosyal medyada yeni dönem: Influencer’lar ve yapay zeka mercek altında
Sosyal medyada yeni dönem: Influencer’lar ve yapay zeka mercek altında
Uyuşturucu soruşturması. Fenomen Enes Batur gözaltına alındı
Uyuşturucu soruşturması. Fenomen Enes Batur gözaltına alındı
Fatih Ürek'in sağlık durumu hakkında açıklama!
Fatih Ürek'in sağlık durumu hakkında açıklama!
Sağlık sorunlarıyla mücadele eden oyuncu Ufuk Özkan hastaneye kaldırıldı
Sağlık sorunlarıyla mücadele eden oyuncu Ufuk Özkan hastaneye kaldırıldı
Son Haberler
Üsküdar Belediyesi'nde 4 CHP'li üye AK Parti'ye geçti
Üsküdar Belediyesi'nde 4 CHP'li üye AK Parti'ye geçti
Motorine dev zam
Motorine dev zam
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi kadrosu belli oldu! Tecrübeli isim kadro dışı
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi kadrosu belli oldu! Tecrübeli isim...
İBB Davası'nda 75. duruşma: Mahkeme ara kararını açıkladı, 2 kişiye tahliye
İBB Davası'nda 75. duruşma: Mahkeme ara kararını açıkladı, 2 kişiye...
200 bin euroluk rüşvet iddiasında meclis üyesi tutuklandı
200 bin euroluk rüşvet iddiasında meclis üyesi tutuklandı
Erdoğan'ın sesini taklit ederek dolandırıcılık yapmaya çalışan şüpheli tutuklandı
Erdoğan'ın sesini taklit ederek dolandırıcılık yapmaya çalışan şüpheli tutuklandı

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.