Kurban eti tüketirken dikkat!

30 Temmuz 2020 - 15:17 - Güncelleme: 30 Temmuz 2020 - 18:29

Kurban Bayramı’nda, kesilen etin tüketimi ve saklanması gibi temel konulara hassasiyet gösterilmediğinde ciddi sağlık sorunları ile karşılaşılabiliyor. Kurban kesiminin doğru yapılması, etlerin uygun koşullarda hazırlanması ve muhafaza edilmesi, bilinçli şekilde pişirilerek, doğru miktarlarda tüketilmesi rahat bir kurban bayramı geçirebilmek için mutlaka özen gösterilmesi gereken öğeleri oluşturuyor.

Sağlıklı bir Kurban Bayramı için dikkat edilmesi gereken noktaları sizin için inceledik.

1 / 6

Kurban Etini Nasıl Tüketmeli?

Kurban etinin kesildiği gibi tüketilmesi bir gelenek olmasına rağmen, sindirim problemlerine de yol açabileceğini göz ardı etmemek gerekiyor. Kurban eti, kesildikten sonra 24 saat süre ile dinlendirilmeli ve 1 günün sonunda tüketilmelidir. Zaman kısıtı olduğunda ise, en az 12 saat buzdolabında bekletmek hijyenik açıdan büyük önem taşımaktadır. Et, bu sürede, ideal yumuşaklık ve lezzete ulaşacağı gibi, eti çiğnemesi ve sonrasında sindirmesi de kolaylaşacaktır. Aksi halde, etin katılığına bağlı olarak pişirme zorlukları ve tüketim sonrası sindirim sorunları ile karşılaşılmaktadır.