Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Financial Times: Türkiye'de hiperenflasyon görülebilir
Ekonomi
Yayınlanma: 29 Kasım 2021 - 11:21

Financial Times: Türkiye'de hiperenflasyon görülebilir

İngiltere merkezli ekonomi gazetesi Financial Times, Türkiye'deki ekonomik gidişat hakkında bir analiz yayınlandı. Financial Times'ın yazısında Türkiye'de hiperenflasyon tehlikesi olduğunu yazdı.

Ekonomi
29 Kasım 2021 - 11:21
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Financial Times: Türkiye’de hiperenflasyon görülebilir
Türk Lirası'ndaki erime, faiz indirimi, artan enflasyon ve asgari ücret gibi birçok konunun tartışıldığı günlerde Dünyaca ünlü İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times’tan dikkat çeken bir analiz geldi.

Sözcü'de yer alan habere göre Financial Times’ta dün yayımlanan “Türkiye hiperenflasyonun eşiğinde mi?” başlıklı haberde “Dünya artan enflasyonu dert edinirken, Türkiye ihtiyatı elden bıraktı” ifadelerine yer verildi.

"ENFLASYON YÜZDE 30'A YAKLAŞABİLİR"
Fransız banka Société Générale analisti Phoenix Kalen, gelecek aylarda Türkiye’de enflasyonun yüzde 30’a yaklaşmasının muhtemel olduğunu, iyimser senaryoda bile enflasyonun yakında yüzde 27’ye yükselebileceğini belirtti.

"EĞER ERDOĞAN VAZGEÇMEZSE…"
FT haberinde ayrıca, “Eğer erdoğan düşük faiz takıntısından vazgeçmezse, Türkiye’nin hiperenflasyona doğru gidebileceği konusunda analistler uyarılarda bulunuyor. Ülke, TL eridikçe giderek daha pahalı hale gelen ithalata yüksek oranda bağımlı” denildi.

Yurt içinde de birçok ekonomist, resmi enflasyonun bile kasımda yüzde 20’yi, gelecek aylarda yüzde 30’u aşmasını bekliyor. Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) araştırmasına göre ekimde yüzde 50 olan enflasyonun, gelecek aylarda bu oranı aşması bekleniyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 1 Ocak 2022’den itibaren geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere çarşamba günü ilk toplantısını gerçekleştirecek. Milyonlarca çalışanın ve işverenin gözü bu toplantıda olacak.

“Yüksek kur-düşük faiz” politikasıyla işçinin alım gücünde tarihi düşüşe imza atan hükümet, “asgari ücrette enflasyon üzerinde artış” vaadiyle, alım gücündeki kaybın bir kısmını telafi edeceğini söylüyor.

Öte yandan, “enflasyon üzerinde artış” ifadesi, TÜİK’in ekim ayı için açıkladığı yüzde 19,9’luk enflasyon üzerinden konuşuluyor ancak döviz kurlarındaki artış nedeniyle önümüzdeki aylarda çok daha fazla yükselmesi muhtemel görünüyor.
# hiperenflasyon# financial times# erdoğan# faiz# türk lirası# ekonomi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Altın fiyatları tırmanıyor: Haftanın son işlem gününü nasıl kapattı?
Altın fiyatları tırmanıyor: Haftanın son işlem gününü nasıl kapattı?
Gram altın uçuşa geçti!
Gram altın uçuşa geçti!
Bölgesel asgari ücret iddiası: Türk-İş'ten açıklama
Bölgesel asgari ücret iddiası: Türk-İş'ten açıklama
Elektrik, doğalgaz ve su faturalarında yeni dönem
Elektrik, doğalgaz ve su faturalarında yeni dönem
Son Haberler
Özgür Özel'den 'CHP'ye dönüş olacak mı' sorusuna yanıt
Özgür Özel'den 'CHP'ye dönüş olacak mı' sorusuna yanıt
Bir devrin sonu! Messi veda etti...
Bir devrin sonu! Messi veda etti...
ABD Başkanı Donald Trump: İran'ı tokatlayacağız
ABD Başkanı Donald Trump: İran'ı tokatlayacağız
Ehliyet sınavları değişiyor: Aday artık akan trafiğe çıkacak
Ehliyet sınavları değişiyor: Aday artık akan trafiğe çıkacak
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı
Fatih Altaylı: Tanju Özcan 'Bu işgalcilerden bizi kurtarın' diyor
Fatih Altaylı: Tanju Özcan 'Bu işgalcilerden bizi kurtarın' diyor

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.