Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Fatma Betül Sayan Kaya istifa etti, mallarına tedbir istendi!
Gündem
Yayınlanma: 27 Eylül 2026 - 00:35
Güncelleme: 27 Eylül 2026 - 00:53

Fatma Betül Sayan Kaya istifa etti, mallarına tedbir istendi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, fon skandalıyla ilgili ortaya atılan iddialardan sonra istifa etti.

Gündem
27 Eylül 2026 - 00:35
Güncelleme: 27 Eylül 2026 - 00:53
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Fatma Betül Sayan Kaya istifa etti, mallarına tedbir istendi!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski bakan Fatma Betül Sayan Kaya partideki görevinden istifa etti.

Kaya'nın istifasının ardından İstanbul Cumruriyet Başsavcılığı tarafından kendisi, eşi ve ailesinin mal varlığına tedbir konulması talep edildi.

İŞTE TÜM YAŞANANLAR

FATMA BETÜL SAYAN KAYA İSTİFA ETTİ

Fatma Betül Sayan Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan affını istediğini duyurdu:

“Son günlerde meydana gelen ve kamuoyunu meşgul eden bir meseleyle ilgili olarak bugün şahsım hakkında birtakım iddia ve değerlendirmeler gündeme getirilmiştir.

Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde söz konusu meseleye ilişkin ortaya koyduğu açık ve kararlı iradeyle, kim olursa olsun iddiaların tüm yönleriyle araştırılması ve sürecin titizlikle yürütülmesi gerektiğini ifade etmiştir.

Ben de bu yaklaşımın gereği olarak, ortaya atılan iddiaların hiçbir tereddüde mahal bırakmayacak şekilde açıklığa kavuşturulmasını ve yürütülecek sürecin sağlıklı ve selamet içerisinde tamamlanmasını son derece önemsiyorum.

Siyasette taşıdığımız sorumluluğun yalnızca hukuki sorumlulukla sınırlı olmadığına inanıyorum. Milletimize karşı üstlendiğimiz görev, gerektiğinde siyasi ve vicdani sorumluluk almayı da gerektirir.

Bu nedenle, şahsımla ilgili iddiaların açıklığa kavuşturulacağı bir süreçte bulunduğum makamın herhangi bir tartışmaya konu edilmemesi; yürütülecek inceleme ve soruşturmanın hiçbir gölge altında kalmadan, bağımsız ve sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi adına siyasi sorumluluk almayı gerekli görüyorum.

 

Bu anlayışla, sürecin selameti ve iddiaların tüm yönleriyle açıklığa kavuşturulabilmesi amacıyla yürütmekte olduğum  tüm görevlerimden affımı Sayın Genel Başkanımızdan istedim.

Kamuoyuna saygıyla arz ederim.”

MAL VARLIKLARINA TEDBİR

Kaya ailesinin mal varlıklarına kısıtlama talep edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi İlyas Kaya’nın eş ve çocukları dahil olmak üzere mal varlıklarına kısıtlama getirilmesini talep etti.

Gazeteci Toygun Atilla’nın aktardığı bilgilere göre savcılık, satış ve devir işlemlerinin izne bağlanmasını, para transferlerinin sınırlandırılmasını ve menkul kıymetlerin dondurulmasını istedi.

Savcılık talebinde ayrıca Kaya ailesine ait tapu, gemi ve uçak kayıtlarının tespit edilmesi de yer aldı.

Mal varlıklarının el değiştirmesinin önlenmesi amacıyla satış ve devir işlemlerinin savcılık onayına bağlanması talep edildi.

ZEYNEL EMRE’NİN AÇIKLAMASIYLA SÜREÇ BAŞLAMIŞTI

CHP Sözcüsü Zeynel Emre’nin açıklamasıyla süreç başlamıştı.

Süreç 8 Nisan'da başlıyor. Fatma Betül Sayan Kaya, 255 liradan ÖZATA Denizcilik hissesinden 250 bin adet satın alıyor. Eylül ayına geldiğinde ise bu hisseleri 4 bin 482 liradan satıyor. Ne kadar yatırmış? 63 milyon 359 bin lira yatırmış. 4 ay içinde çektiği para tam 1 milyar 344 milyon lira!

- ⁠Hanımefendinin eşi İlyas Kaya da yine 255 liradan 150 bin adet hisse alıyor. Aynı şekilde 4 bin 482 liradan satıyor. 99 milyon 687 bin lira yatırıp, 826 milyon lira çekiyor. Ana hisse ÖZATA, ancak bunlara nispeten daha az hisse aldıkları iki ayrı yer daha var.

- ⁠İşlem 8 Nisan'da başlamış; 16 Eylül olmadan, Eylül ayı içinde birileri kulağına fısıldamış gibi peş peşe bunları çekmişler. 4-5 ayrı işlemde çekilen bu paraların aktarıldığı hesaplardan 4'ü Türkiye uzantılı, biri ise Türkiye dışı uzantılı hesaplar. Bu tabloyu milletimizin takdirine sunuyoruz.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Salah transferi emlak piyasasına sıçradı
Salah transferi emlak piyasasına sıçradı
Erdoğan'dan fon soruşturmalarına ilişkin ilk açıklamalar
Erdoğan'dan fon soruşturmalarına ilişkin ilk açıklamalar
Manisa'daki saldırı sonrası Valilikten yeni açıklama
Manisa'daki saldırı sonrası Valilikten yeni açıklama
Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında Doğu Perinçek ifade verdi
Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında Doğu Perinçek ifade verdi
Son Haberler
Aslı Bekiroğlu 9. kez ameliyat olacak
Aslı Bekiroğlu 9. kez ameliyat olacak
Salah transferi emlak piyasasına sıçradı
Salah transferi emlak piyasasına sıçradı
Fenerbahçe'den suç duyurusu!
Fenerbahçe'den suç duyurusu!
Erdoğan'dan fon soruşturmalarına ilişkin ilk açıklamalar
Erdoğan'dan fon soruşturmalarına ilişkin ilk açıklamalar
BM Genel Kurulu'nda konuşma yapan Netanyahu'ya şok tepki
BM Genel Kurulu'nda konuşma yapan Netanyahu'ya şok tepki
Aslı Bekiroğlu 9. kez ameliyat olacak
Aslı Bekiroğlu 9. kez ameliyat olacak

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.