Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Medya
  3. Ertuğrul Özkök, Hürriyet'ten ayrıldı
Medya
Yayınlanma: 10 Kasım 2021 - 12:38
Güncelleme: 10 Kasım 2021 - 12:55

Ertuğrul Özkök, Hürriyet'ten ayrıldı

Ertuğrul Özkök'ün Hürriyet gazetesinden ayrıldığı iddia edilmişti. Özkök, iddialar üzerine bir açıklama yaparak "Dostça ayrıldık" dedi.

Medya
10 Kasım 2021 - 12:38
Güncelleme: 10 Kasım 2021 - 12:55
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ertuğrul Özkök, Hürriyet'ten ayrıldı
Simavi ailesi ve Doğan Holding sahipliğini kapsayan dönemde 20 yıl aralıksız olarak hürriyet Genel Yayın Yönetmenliği'ni üstlenen ve bu görevden alındığı Aralık 2009’dan beri köşe yazan Ertuğrul Özkök, gazeteden ayrıldığını doğruladı. Özkök, Uçankuş TV'ye yaptığı açıklamada, "Hürriyet’ten dostça ayrıldık"  dedi.

"1 AYLIĞINA AYRILIYORUM" DEMİŞTİ
Özkök, 6 Kasım Cumartesi günü  yayımlanan yazısında, "Bu sayfada 1988 yılından beri neredeyse hiç tatil yapmadan farklı konularda yazıyorum. Geçirdiğim COVID sırasında farkına vardım ki biraz yorulmuşum. Kafamda İzmir’in 60’lı yıllarından başlayan bir kitap senaryo projesi var. Kitaba bir türlü başlayamıyordum. Yine biliyorum ki başlarsam bitireceğim. O nedenle bir ay izin istiyorum. Bir ay sonra kitabıma başlamanın moraliyle, yepyeni magazin konularıyla dönmek üzere izin istiyorum." diyerek izin duyurusu yapmıştı.

ERTUĞRUL ÖZKÖK KİMDİR?
Ertuğrul Özkök, 4 Ağustos 1947 yılında İzmir'de doğan Türk gazeteci ve akademisyendir. Babasının adı Şükrü Özkök, annesinin adı Hafize Özkök'Tür. İzmir Namık Kemal Lisesi ve Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın ve Yayın Yüksekokulu'nda okuyan Özkök, bir yıl TRT'de muhabir olarak çalıştı ardından Fransa'da İletişim Bilimleri'nde doktora yaptı.

Öğrencilik yıllarında sosyalist görüşlere sahip olduğunu ifade eden Özkök, Turgut Özal'dan etkilenmesiyle birlikte liberalizme yöneldi.

Hacettepe Üniversitesi'nde 1986 yılına kadar öğretim üyesi görevini üstlendikten sonra, Hürriyet Gazetesi'nde çalışmaya başladı. Hürriyet Gazetesi genel yayın yönetmeni olarak 20 yıl görev yaptıktan sonra bu görevi 29 Aralık 2009 tarihinde bırakmıştır. Emin Çölaşan, Ertuğrul Özkök hakkında son kitabında (Kovulduk Ey Halkım Unutma Bizi) birlikte yaşadıkları bazı anıları anlatmıştır. Kendisi TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesidir.

1970 yılında Tansu Özkök ile evlendi ve bu evlilikten Gülümsün Özkök adında bir kızı, Sinan Ali Saatçi, Zeynep Saatçi adında iki torunu vardır.

Eserleri:
Sanat, İletişim ve İktidar (1977)

İletişim Kuramları Açısından, Kitlelerin Çözülüşü (1985)

Elveda Başkaldırı (1987)

Stalin Baroku (1989)

Artakalan Zamanda (1997)

Tuhaf (2010)

Yedi Büyük Günah (2012)

Kırk7 (2013)

Bir Beyaz Türk'ün Hafıza Defteri (2014)

# ertuğrul özkök# hürriyet# gazete
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Tanyeli hayatını kaybetti!
Tanyeli hayatını kaybetti!
Deha dizisinin çekimlerinde kaza; Aras Bulut İynemli ameliyata alındı!
Deha dizisinin çekimlerinde kaza; Aras Bulut İynemli ameliyata alındı!
RTÜK’ten haber bültenleri ve sunuculara uyarı!
RTÜK’ten haber bültenleri ve sunuculara uyarı!
T24 ve Seyhan Avşar hakkında soruşturma başlatıldı!
T24 ve Seyhan Avşar hakkında soruşturma başlatıldı!
Son Haberler
Fenerbahçe'de sürpriz ayrılık! İstifa etti
Fenerbahçe'de sürpriz ayrılık! İstifa etti
Ahmet Türk'ten dikkat çeken kayyum çıkışı
Ahmet Türk'ten dikkat çeken kayyum çıkışı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP, DEM Parti olarak beraber yürüme karar verdik
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP, DEM Parti olarak beraber yürüme...
Şırnak Belediyesi'nden Devlet Bahçeli'ye jest!
Şırnak Belediyesi'nden Devlet Bahçeli'ye jest!
Ömer Çelik:
Ömer Çelik: "Tarihi bir konuşma olacak"
Çocuk pornosu operasyonunda çok sayıda gözaltı
Çocuk pornosu operasyonunda çok sayıda gözaltı

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.