Yunan meclisinde "şehitlerin kanıyla boyanan bir bayrağımız neden yok?" tartışması yaşandı

Türkiye ile Yunanistan arasında dostluk atmosferi oluşurken, son zamanlarda en çok dikkat çeken konuların başında iki kültür arasındaki benzerlikler geliyor.

Yunan meclisinde "şehitlerin kanıyla boyanan bir bayrağımız neden yok?" tartışması yaşandı

Türkiye ve Yunanistan arasında dostluk atmosferi oluşurken, son dönemdeki haberler genellikle iki kültür arasındaki benzerliklere odaklanıyor.

Bu benzerlikler arasında, baklavanın Yunan mutfağına "paxlava" olarak katılması ve kokorecin "kokoretsi" olarak tescil edilmesi gibi örnekler bulunuyor. Ancak bazen bu benzetmeler abartılı bir boyuta geldi. Son olarak, Yunan TV programcısı Ilias Alexiou'un, ünlü Türk bilim insanı Celal Şengör'e olan benzerliği gündeme oturmuştu.

Yunan politikacılar ise bu benzerlik konusunu daha ileriye taşıdı. Yunanistan Meclisi'nde, kırmızı beyaz Yunan bayrağını göstererek "şehitlerin kanıyla boyanan bir bayrağımız neden yok?" tartışması yaşandı. 

 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız