Bir Belediye Daha AK Parti'ye Geçti...

İstanbul Ataşehir Belediyesi'nde başkan vekilliği için yapılan seçim sonuçlandı. Belediye Başkan Vekili Murat Güneş'in görevden uzaklaştırılmasının ardından toplanan belediye meclisinde dört tur oylama gerçekleştirildi. CHP ve Yeni Parti'nin aday göstermediği seçimde AK Parti'nin adayı Serdar Orhan, 18 oy alarak yeni belediye başkan vekili seçildi.

Bir Belediye Daha AK Parti'ye Geçti...

Ataşehir Belediye Başkan Vekili Murat Güneş’in görevden uzaklaştırılmasının ardından, yeni başkan vekilini belirlemek için belediye meclisi 10 Ekim Cumartesi günü toplandı. Saat 10.15’te başlayan seçimde AK Parti ve MHP, Serdar Orhan’ı ortak aday olarak gösterirken CHP ve Yeni Parti aday çıkarmadı.

İlk üç turda sonuç değişmedi

Belediye meclisinde gerçekleştirilen ilk tur oylamada Serdar Orhan 18 oy aldı. Kullanılan 2 boş oyun geçersiz sayılması ve gerekli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle seçim ikinci tura taşındı.

Ataşehir Belediyesi AK Parti'ye geçti

İkinci ve üçüncü turlarda da aynı oy dağılımı ortaya çıktı. Bunun üzerine dördüncü tur oylamaya geçildi. Son turda da 18 oy alan Serdar Orhan, Ataşehir Belediye Başkan Vekilliği görevine seçildi.

Böylece Ataşehir Belediyesi’nde başkan vekilliği görevini bundan sonra AK Partili Serdar Orhan üstlenecek.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız