Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. Dünya'yı Ayağa Kaldıran Momika iltica Etti
Dünya
Yayınlanma: 28 Mart 2024 - 14:02
Güncelleme: 26 Mayıs 2024 - 13:11

Dünya'yı Ayağa Kaldıran Momika iltica Etti

Sürekli olarak Müslümanlara ve kutsal değerlere yönelik provokatif eylemleriyle gündeme gelen Irak asıllı Kur'an-ı Kerim yakma provokatörü Salwan Momika, İsveç Göç Temyiz Mahkemesi tarafından sınır dışı edilme kararının onanması üzerine iltica etmek için Norveç'e gitti.

Dünya
28 Mart 2024 - 14:02
Güncelleme: 26 Mayıs 2024 - 13:11
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Dünya'yı Ayağa Kaldıran Momika iltica Etti

İsveç Göç Temyiz Mahkemesi, Göç Mahkemesi'nin Momika hakkında aldığı sınır dışı edilme kararını onadığını duyurdu.

Ülkenin Express gazetesine açıklamada bulunan Momika, Göç Temyiz Mahkemesi'nin kararı sonrası İsveç'i terk edip Norveç'e gittiğini ve Norveç'e iltica edeceğini söyledi.

Göçmenler Ofisi Ekim 2023'te, Momika'nın 16 Nisan 2024'e kadar çalışma ve oturma izninin bulunduğunu, bu tarihten sonra sınır dışı edileceğini duyurmuştu. Momika, karara itiraz edip davayı Göç Mahkemesi'ne götürmüştü.

Göç Mahkemesi de Momika'nın oturma izni başvurusuyla ilgili yanlış bilgi verdiğini ve bu yüzden Göçmenler Ofisi'nin sınır dışı etme kararını onadığını açıklamıştı. Momika, daha sonra kararı Temyiz Mahkemesi'ne götürmüştü.

Kur'an-ı Kerim'e Yönelik Provakatif Saldırılarla Gündeme Geldi

Salwan Momika, başkent Stockholm'de Kurban Bayramı'nın birinci gününe denk gelen 28 Haziran'da, Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i ateşe vermişti.

Momika, 20 Temmuz'da da Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde, 31 ve 14 Temmuz'da İsveç Parlamentosu önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i ve Irak bayrağını ayaklar altına almıştı. Momika, 24 Ağustos'ta da Stockholm Camisi önünde tekrar Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Momika'nın 3 Eylül'de Malmö kentinde, polis korumasında Kur'an-ı Kerim yakması ve onu engellemeye çalışan 15 kişinin gözaltına alınması nedeniyle protestolar düzenlenmişti.

Momika son olarak 21 Ekim'de Stockholm'ün merkezinde İsrail'e destek mitingi yaparak Kur'an-ı Kerim ve Filistin bayrağı yakmıştı.

Danimarka Parlamentosu 7 Aralık 2023'te kutsal kitapların yakılmasını ve bu kitaplara saldırıları yasa dışı kılan yasa tasarısını kabul etmişti.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Yunanistan'ın Batı Trakya Türkleri üzerindeki baskısı sürüyor!
Yunanistan'ın Batı Trakya Türkleri üzerindeki baskısı sürüyor!
Portekiz’de göçmenlik yasasında köklü değişiklik!
Portekiz’de göçmenlik yasasında köklü değişiklik!
Donald Trump'tan İran'a: 2 hafta süre veriyorum
Donald Trump'tan İran'a: 2 hafta süre veriyorum
ABD savaşa dahil olacak mı? Trump'tan açıklama geldi!
ABD savaşa dahil olacak mı? Trump'tan açıklama geldi!
Son Haberler
Fenerbahçe'de sürpriz ayrılık! İstifa etti
Fenerbahçe'de sürpriz ayrılık! İstifa etti
Ahmet Türk'ten dikkat çeken kayyum çıkışı
Ahmet Türk'ten dikkat çeken kayyum çıkışı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP, DEM Parti olarak beraber yürüme karar verdik
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP, DEM Parti olarak beraber yürüme...
Şırnak Belediyesi'nden Devlet Bahçeli'ye jest!
Şırnak Belediyesi'nden Devlet Bahçeli'ye jest!
Ömer Çelik:
Ömer Çelik: "Tarihi bir konuşma olacak"
Google Haritalar'a Yapay Zeka Desteği Geliyor
Google Haritalar'a Yapay Zeka Desteği Geliyor

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.