Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Dünya piyasaları açılışta sert çakıldı: Borsa İstanbul iki kez devre kesti
Ekonomi
Yayınlanma: 05 Ağustos 2024 - 11:29
Güncelleme: 05 Ağustos 2024 - 11:32

Dünya piyasaları açılışta sert çakıldı: Borsa İstanbul iki kez devre kesti

ABD ekonomisine yönelik resesyon endişelerinin artması piyasalarda sert düşüşe yol açtı. Güne yüzde 6,72'lik düşüşle başlayan Borsa İstanbul işlemleri durdurdu. Panik satışları sebebiyle kripto piyasasında 1 milyar dolar silinirken Japonya borsasında son 37 yılın en büyük düşüşü yaşanıyor.

Ekonomi
05 Ağustos 2024 - 11:29
Güncelleme: 05 Ağustos 2024 - 11:32
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Dünya piyasaları açılışta sert çakıldı: Borsa İstanbul iki kez devre kesti
ABD ekonomisinin beklenenden daha kötü olacağı endişeleri satışları tetikledi piyasalar haftaya düşüşle başladı. Japonya borsası (Nikkei 225) hisse senedi endeksi yoğun satışlar nedeniyle yüzde 12'den fazla geriledi ve devre kesici çalıştırıldı. Kripto piyasasında sert satışlar yaşandı. Bitcoin 50 bin dolar seviyesinin altına indi. Haftaya sert düşüşle başlayan Borsa İstanbul ise devre kesti. Dolar kuru Türkiye piyasalarının açılışının ardından 33,3647 TL'ye kadar yükselerek piyasalar açıkken gördüğü en yüksek seviyeye ulaştı.

Borsa İstanbul'un Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin devreye girmesine ilişkin yaptığı açıklama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı. Açıklamada şöyle denildi:

“Saat 10:25:09 itibarıyla Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi devreye girmiştir. Borsamız Pay Piyasasındaki tüm sıralarda, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında işlem gören pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası Pay Repo Pazarı’nda işlemler geçici olarak durdurulmuştur.”

Borsa İstanbul, saat 10:25:09 itibarıyla endekse bağlı devre kesicinin ikinci seviyesinin tetiklendiğini ve Pay Piyasası'ndaki işlemlerin de durdurulduğunu açıkladı:

“Saat 10:25:09 itibarıyla endekse bağlı devre kesicinin ikinci seviyesi tetiklenmiş ve Pay Piyasasındaki tüm işlem sıralarında, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasındaki (VİOP) Pay ve Pay Endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası (BAP) Pay Senedi Repo Pazarında işlemler geçici olarak durdurulmuştur.

Pay Piyasasında sürekli işlem yöntemi uygulanan paylar, gayrimenkul yatırım fonları, girişim sermayesi yatırım fonları, gayrimenkul sertifikaları ve emtia sertifikalarında saat 10:45:09'da tek fiyat emir toplama, 10:50:09'da eşleştirme yapılacak ve 10:55:09'dan itibaren işlemlere kaldığı yerden sürekli işlem ile devam edilecektir. Pay Piyasasında tek fiyat işlem yöntemi uygulanan paylarda saat 10:45:09'da tek fiyat emir toplama yapılacak ve 10:55:09'dan itibaren seans normal akışı ile devam edecektir. Varant, sertifika, BYF ve yeni pay alma hakkı kuponu sıralarında işlemler 10:55:09'dan itibaren kaldığı yerden sürekli işlem ile devam edecektir.

VİOP'taki Pay ve Pay Endekslerine dayalı sözleşmeler ile BAP Pay Repo Pazarı'nda işlemler saat 10:55:09'da yeniden başlayacaktır.”

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Altın fiyatları tırmanıyor: Haftanın son işlem gününü nasıl kapattı?
Altın fiyatları tırmanıyor: Haftanın son işlem gününü nasıl kapattı?
Gram altın uçuşa geçti!
Gram altın uçuşa geçti!
Bölgesel asgari ücret iddiası: Türk-İş'ten açıklama
Bölgesel asgari ücret iddiası: Türk-İş'ten açıklama
Elektrik, doğalgaz ve su faturalarında yeni dönem
Elektrik, doğalgaz ve su faturalarında yeni dönem
Son Haberler
Özgür Özel'den 'CHP'ye dönüş olacak mı' sorusuna yanıt
Özgür Özel'den 'CHP'ye dönüş olacak mı' sorusuna yanıt
Bir devrin sonu! Messi veda etti...
Bir devrin sonu! Messi veda etti...
ABD Başkanı Donald Trump: İran'ı tokatlayacağız
ABD Başkanı Donald Trump: İran'ı tokatlayacağız
Ehliyet sınavları değişiyor: Aday artık akan trafiğe çıkacak
Ehliyet sınavları değişiyor: Aday artık akan trafiğe çıkacak
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı
Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ndeki yolsuzluk iddiası Meclis'e taşındı
Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ndeki yolsuzluk iddiası Meclis'e taşındı

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.