Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. DSÖ'den skandal ihmal!
Dünya
Yayınlanma: 03 Haziran 2020 - 15:26

DSÖ'den skandal ihmal!

Koronavirüs salgınında gerekli tedbirler alınmadığı için eleştirilen DSÖ ve Çin’le ilgili yeni iddialar öne sürüldü.

Dünya
03 Haziran 2020 - 15:26
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
DSÖ’den skandal ihmal!
Tüm dünyayı etkisi altına alan ve 400 bine yakın can kaybına sebep olan koronavirüs salgınına yönelik yeni iddialar ortaya atıldı.
 
Associated Press, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Çin arasında yaşananların perde arkasını yayınladı.
 
Sözcü’de yer alan habere göre, DSÖ, salgının ortaya çıktığı Ocak ayında Çin ile koordineli hareket ettiklerini iddia etse de resmi açıklamaların ardında tam tersinin yaşandığı ortaya çıktı.
 
ÇİN SÜRECİ 2 HAFTA GECİKTİRDİ
Virüsle ilgili üç ayrı laboratuvarda inceleme yürüten Çinli yetkililerin, ilk bulgulara ulaşmasına rağmen bunu DSÖ’yle paylaşmadığı ve süreci yaklaşık 2 hafta geciktirdiği öne sürüldü.
 
Raporlarda DSÖ'den Dr. Maria van Kerkhove’nin buna istinaden, “Çok az bilgiyle ilerliyoruz. Bu uygun bir plan yapmamız için yeterli değil” ifadelerini kullandığı belirtiliyor.
 
“BİNLERCE HAYAT KURTULABİLİRDİ”
DSÖ’nün Çin’deki yetkililerinden Dr. Gauden Galea’nın da Pekin yönetiminden sağlıklı veri akışı sağlayamadıklarından yakındığı raporlarda yer aldı. Galea’nın “Devlet televizyonunda yayınlanmadan 15 dakika önce bizimle verileri paylaşıyorlar” dediği iddia ediliyor.
 
DSÖ’den konuyla ilgili bir açıklama yapılmazken, gelişmeleri yorumlayan Washington Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ali Mokdad, “Açıkça görülüyor ki, daha hızlı harekete geçilebilseydi daha çok hayat kurtarabilirdik. Belki binlerce hayat” ifadelerini kullandı.
 
STOK YAPMAK İÇİN TEHDİT İDDİASI
Çin ve dsÖ arasında yaşananlarla ilgili daha önce de birçok iddia ortaya atıldı. Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı'na (CIA) göre, Pekin yönetimi virüs ortaya çıktıktan sonra Dünya Sağlık Örgütü'ne tehditte bulundu.
 
DSÖ'nün küresel çapta acil durum ilan etmesinin önüne geçmek isteyen Çin, aksi takdirde virüsle ilgili işbirliği yapmayı bırakacaklarını bildirdi. Dergiye göre ocak ayında gerçekleşen bu pazarlık sonrası Çin, ABD ve diğer pek çok ülkeden koruyucu kıyafet ve tıbbi ekipman stoğu yaptı.
 
# dsÖ# Çin# koronavirüs# salgın# haber# aykırı
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Donald Trump'tan İran'a yeni tehdit: Bu akşam ve yarın...
Donald Trump'tan İran'a yeni tehdit: Bu akşam ve yarın...
Donald Trump açıkladı: İran'la ateşkes sona erdi!
Donald Trump açıkladı: İran'la ateşkes sona erdi!
Trump’ın açıklamaları Netanyahu’yu telaşlandırdı
Trump’ın açıklamaları Netanyahu’yu telaşlandırdı
Almanya'da silahlı saldırı: 5 ölü
Almanya'da silahlı saldırı: 5 ölü
Son Haberler
Kanun teklifleri verildi: 6 meslek grubuna yeşil pasaport gündemde
Kanun teklifleri verildi: 6 meslek grubuna yeşil pasaport gündemde
Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünde yeni deliller
Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünde yeni deliller
Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki muhtemel rakipleri belli oldu!
Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki muhtemel rakipleri belli oldu!
CHP'de 8 il başkanı daha görevden alındı
CHP'de 8 il başkanı daha görevden alındı
Haluk Levent tutuklandı
Haluk Levent tutuklandı
Savunma Bakanı'ndan Trump'a eleştiri!
Savunma Bakanı'ndan Trump'a eleştiri!

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.