Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Diyanet: "Milli Piyango ikramiyesi haramdır"
Gündem
Yayınlanma: 15 Aralık 2020 - 20:38
Güncelleme: 15 Aralık 2020 - 21:59

Diyanet: "Milli Piyango ikramiyesi haramdır"

Büyük ikramiyenin 100 milyon olduğu Millî Piyango yılbaşı özel çekilişine günler kalmışken, bir soru üzerine Diyanet, “Millî Piyango bileti almak haramdır” açıklamasını yaptı. Millî Pyango İdaresi şans oyunu çekilişleri, Varlık Fonu üzerinden İtalyan şirket ve Demirören Holding ortaklığı olan Sisal Şans’a devredilmişti.

Gündem
15 Aralık 2020 - 20:38
Güncelleme: 15 Aralık 2020 - 21:59
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Diyanet:
Liberal Demokrat Parti'nin eski Genel Başkanı Cem Toker, diyanet İşleri Başkanlığı'nın şans oyunlarıyla ilgili açıklama yapmamasını eleştirerek, sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunmuştu. "Ayıp oluyor ama... Yılbaşı öncesi bir soru sordum, tık yok. Piyango bileti almak dinen haram mı, değil mi? Her mesai günü yaklaşık 50 milyon vergi veriyoruz, basit bir soruya yanıt alamıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.


ÇIKAN İKRAMİYEYİ ALMAK HARAMDIR
Diyanet, konuyla ilgili resmî bir açıklama yapmazken LDP üyesi bir kişi, kuruma “Millî Piyango bileti almak haram mıdır?” sorusunu gönderdi. Toker'in paylaştığı Diyanet'in cevabında, "Şans faktörüne dayalı olan piyango, loto, toto, iddia, müşterek bahis ve ganyan gibi tertip ve oyunlar kumardır ve haramdır. Buna göre; Millî Piyango bileti ve çıkan ikramiyeyi almak haramdır" denildi.

MİLLÎ PİYANGO HASILATININ YÜZDE 18'İ VARLIK FONUNUN KASASINDA
Millî Piyango İdaresinin şans oyunu çekilişleri 1 Ağustos 2020 tarihinden itibaren Türkiye Varlık Fonu üzerinden İtalyan şirket ve Demirören Holding ortaklığı olan Sisal Şans’a devredilmişti. Millî Piyango İdaresinin yaptığı çekilişlerde ikramiye kazanan yurttaşın ikramiye tutarlarında daha önce herhangi bir kesinti yapılmazken, Ağustos ayında yapılan bu özelleştirme ile birlikte artık talihlilerden vergi alınmaya başlanmıştı.

Konuya ilişkin rapor hazırlayan chp zonguldak milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Deniz Yavuzyılmaz, "Türkiye Varlık Fonu vatandaşlarımıza, ikramiye çıktığına çıkacağına pişman etmeye devam ediyor” diyerek tepki göstermişti. Yavuzyılmaz, "Daha önce Millî Piyango İdaresi’nin yaptığı çekilişlerde elde edilen hasılattan yüzde 18 KDV, yüzde 10 şans oyunları vergisinin devletin hazinesine ödendiğini" belirterek, "özelleştirme ile hasılatın yalnızca yüzde 10’nun devletin kasasına aktarıldığını yüzde 18’lik KDV'nin ise Türkiye Varlık Fonu’nun kasasında kaldığını" söylemişti. 

# chp zonguldak milletvekili# deniz yavuzyılmaz# diyanet# milli piyango# ikramiye# haber# aykırı
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
AK Parti’den istifa etti, büyük almış aldı!
AK Parti’den istifa etti, büyük almış aldı!
Özgür Özel’e saldıran Selçuk Tengioğlu’nun ifadesi ortaya çıktı!
Özgür Özel’e saldıran Selçuk Tengioğlu’nun ifadesi ortaya çıktı!
Ulaştırma Bakanı'ndan
Ulaştırma Bakanı'ndan "Kanal İstanbul" açıklaması: Vazgeçmedik!
Mattia Ahmet Minguzzi'nin mezarına saldıranlar için istenilen ceza belli oldu
Mattia Ahmet Minguzzi'nin mezarına saldıranlar için istenilen ceza belli oldu
Son Haberler
Eski futbolcu Nihat Kahveci çocuklarına 500 metreden fazla yaklaşamayacak
Eski futbolcu Nihat Kahveci çocuklarına 500 metreden fazla yaklaşamayacak
Yeni Papa belli oldu: Tarihte bir ilk!
Yeni Papa belli oldu: Tarihte bir ilk!
Hesabı kapatılan İmamoğlu'nun ilk mesajını Özgür Özel paylaştı
Hesabı kapatılan İmamoğlu'nun ilk mesajını Özgür Özel paylaştı
Kemal Kılıçdaroğlu ifadeye çağrıldı!
Kemal Kılıçdaroğlu ifadeye çağrıldı!
Okul bahçesinde öğretmen cinayeti!
Okul bahçesinde öğretmen cinayeti!
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.