Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Dışişleri Bakanlığı'ndan "Milli Yas" Notası...
Siyaset
Yayınlanma: 19 Ekim 2023 - 19:30

Dışişleri Bakanlığı'ndan "Milli Yas" Notası...

Dışişleri Bakanlığı, 18 Ekim 2023 tarihinde Türkiye'deki yabancı misyonlara İsrail'in Gazze'deki saldırıları nedeniyle üç günlük milli yas ilan edildiğini ve bayrakların yarıya çekilmesi talimatı verdiğini bildirdi. Bazı Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD'nin Türkiye'deki temsilcilikleri bu talimatı uygulamadı. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, saldırıda hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti. Ancak ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail ziyareti sırasındaki açıklamaları tartışmalara neden oldu.

Siyaset
19 Ekim 2023 - 19:30
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Dışişleri Bakanlığı'ndan
Dışişleri Bakanlığı, 18 Ekim 2023 tarihinde Türkiye'deki yabancı misyonlara gönderdiği nota ile "İsrail'in sivillere yönelik saldırıları sonucu yaşanan acılar nedeniyle" üç günlük milli yas ilan edildiğini ve bu süre boyunca Türkiye'deki ve Türkiye'nin dış temsilciliklerindeki bayrakların 21 Ekim 2023 Cumartesi günü gün batımına kadar yarıya indirilmesi gerektiğini bildirdi. Almanya, İtalya, İsveç, Birleşik Krallık ve Rusya'nın Ankara'daki Büyükelçilikleri bayraklarını indirmezken, ABD'nin Türkiye'deki diplomatik temsilcilikleri bayraklarını yarıya indirdi.

DIŞİŞLERİ NOTA VERDİ

 

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin dış temsilcilikleri ve yabancı temsilciliklere, İsrail'in 17 Ekim 2023 tarihinde Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği saldırılar nedeniyle ilan edilen üç günlük milli yas ile ilgili bir nota gönderdi. ANKA'nın edindiği bilgiye göre, gönderilen notada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Büyükelçilikler ile Uluslararası Kuruluşların Temsilciliklerine saygılarını sunar ve İsrail tarafından sivillere yönelik olarak gerçekleştirilen ve son olarak 17 Ekim 2023 tarihinde bir hastaneye yapılan saldırılar sonucunda hayatını kaybeden ve yaralananlardan dolayı Filistin halkının acılarını paylaşmak maksadıyla Türkiye'de üç gün süreyle milli yas ilan edildiğini, bu çerçevede Türkiye'de ve Türkiye'nin dış temsilciliklerindeki bayrakların 21 Ekim 2023 Cumartesi günü hün batımına kadar yarıya çekileceğini bildirir.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, bu vesileyle Büyükelçilikler ile Uluslararası Kuruluşların Temsilciliklerine en derin saygılarını yineler."

Dışişleri Bakanlığı'nın notasındaki muğlaklığın bilinçli olduğunu doğrulayan üst düzey bir yetkili, "diplomatik nezaket gereği Türkiye'deki temsilciliklerden doğrudan bayraklarını yarıya indirmelerinin istenemeyeceğini" ifade etti

AB BAYRAKLARI İNDİRMEDİ

Çeşitli Avrupa Birliği (AB) ülkeleri de bayraklarını yarıya indirmedi. AB Türkiye Delegasyonu sadece Türk bayrağını yarıya indirirken, AB bayrağını gönderde tuttu. Bu durumda bulunan ülkeler arasında Avusturya, Belçika, Almanya, İtalya, İsveç, Polonya, Yunanistan ve Slovakya'nın yanı sıra Birleşik Krallık, Rusya ve Pakistan'ın Ankara Büyükelçilikleri de bayraklarını yarıya indirmedi.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ BAYRAĞI YARIYA İNDİRDİ

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, bugün sabah yaptığı sosyal medya paylaşımında, "ABD’nin Türkiye’deki Diplomatik Temsilciliği olarak hayatını kaybeden masum insanların acısını Türk halkı ve tüm dünya ile paylaşıyoruz" ifadelerine yer verdi. Ancak Ankara, 17 Ekim'de Gazze'de el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yapılan saldırıdan İsrail'i sorumlu tutarken, ABD Başkanı Joe Biden, İsrail ziyareti sırasında yaptığı açıklamada "Saldırıyı diğer taraf yapmış gibi görünüyor, siz değil" şeklinde konuşmuştu.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Yeni Parti sonrası Kılıçdaroğlu'ndan ilk mesaj: 'Çok şükür...'
Yeni Parti sonrası Kılıçdaroğlu'ndan ilk mesaj: 'Çok şükür...'
CHP'den yeni adım! İstanbul'da 33 ilçe başkanı görevden alındı
CHP'den yeni adım! İstanbul'da 33 ilçe başkanı görevden alındı
CHP'de milletvekili istifaları başladı
CHP'de milletvekili istifaları başladı
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile Kemal Kılıçdaroğlu yarın görüşecek
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile Kemal Kılıçdaroğlu yarın görüşecek
Son Haberler
Yeni Parti sonrası Kılıçdaroğlu'ndan ilk mesaj: 'Çok şükür...'
Yeni Parti sonrası Kılıçdaroğlu'ndan ilk mesaj: 'Çok şükür...'
Dilan Polat'a yeni soruşturma!
Dilan Polat'a yeni soruşturma!
Bölgesel asgari ücret iddiası: Türk-İş'ten açıklama
Bölgesel asgari ücret iddiası: Türk-İş'ten açıklama
YENİ Parti Sözcüsü duyurdu: Büyük kurultay ne zaman yapılacak?
YENİ Parti Sözcüsü duyurdu: Büyük kurultay ne zaman yapılacak?
Yusuf Tekin duyurdu: Okullarda yeni dönem
Yusuf Tekin duyurdu: Okullarda yeni dönem
'İsrail'in yanındayım' paylaşımını beğenen Burcu Esmersoy'dan açıklama
'İsrail'in yanındayım' paylaşımını beğenen Burcu Esmersoy'dan açıklama

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.