Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Isparta İl Başkanlığı'nı ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
İYİ Parti'nin oyunun düştüğü iddiaları ve partideki istifaları nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Dervişoğlu, "Bugün ciddiye alınan kamuoyu araştırmalarında, İYİ Parti'nin oyları bizim görevi teslim aldığımız güne bakarsanız 3 misli artmış durumda. İYİ Parti içinde bir takım istifalar var, doğru. Bu istifalar keşke olmasaydı diyorum ama istifa tek taraflı bir karardır. Partimiz eğer günü şartları içinde yükselmeye devam ediyorsa demek ki bu istifalardan olumsuz bir şekilde etkilenmediğimiz sonucu çıkıyor. Bir kısım insan çantalarını alıp gidebilir. Bize insanların çantaları değil, gönülleri lazım. Gönlü bizde olanlarla yolculuğumuzu sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.
"Tasarruf etmesi icap eden tek makam var, o da Cumhurbaşkanlığı makamıdır"
Tasarruf tedbirlerine ilişkin soru üzerine Dervişoğlu, ''Hükümet beklentilere karşılık vermeyecek alanlarda tasarruf tedbirleri uygulamaya çalışıyor. Bize göre Türkiye'de tasarruf etmesi icap eden tek makam var, o da Cumhurbaşkanlığı makamıdır; tek şahıs var, o da Recep Tayyip Erdoğan'dır'' dedi.
Tasarruf tedbirleri paketinde yer alan kamu personel servislerinin kaldırılmasının tasarruf sayılmasını eleştiren Dervişoğlu, ''Bu paket nereden bakarsanız bakın bir aldatma ve kandırma paketidir'' ifadesini kullandı.
"Anadolu'yu karış karış gezeceğiz"
Türkiye'nin çok önemli problemleri olduğunu ve bunun için Anadolu'yu karış karış gezeceklerini söyleyen Dervişoğlu, ''Umutsuz bir Türkiye tablosu ile karşı karşıyayız. Bugün Isparta'ya yeni bir umudun yeşertileceğinin sözünü vermeye geldim, bu umutsuzluk bulutlarını dağıtacağımızdan emin olmanızı istiyorum. Türkiye çaresiz, umutsuz ve işbaşında bulunan iktidara da mahkum değildir'' diye konuştu.
Dervişoğlu, İl Başkanlığı ziyaretinden sonra 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in anıt mezarını ziyaret edeceklerini kaydetti.
Siyaset
Yayınlanma: 12 Temmuz 2024 - 16:13
Güncelleme: 12 Temmuz 2024 - 16:30
Dervişoğlu: "Görevi teslim aldığımız güne bakarsanız oylarımız 3 misli artmış durumda"
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partideki istifalara ilişkin "Partimiz eğer günü şartları içinde yükselmeye devam ediyorsa demek ki bu istifalardan olumsuz bir şekilde etkilenmediğimiz sonucu çıkıyor "dedi.
Siyaset
12 Temmuz 2024 - 16:13
Güncelleme: 12 Temmuz 2024 - 16:30