Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. CHP Genel Başkan Yardımcısı Karabat'tan çarpıcı açıklama!
Siyaset
Yayınlanma: 18 Ekim 2025 - 12:46

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karabat'tan çarpıcı açıklama!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, pos cihazları yoluyla kara para aklayan şirketlere yönelik operasyonda yaklaşık 47 milyar TL'nin üzerinde işlem yapıldığını söyledi.

Siyaset
18 Ekim 2025 - 12:46
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
CHP Genel Başkan Yardımcısı Karabat’tan çarpıcı açıklama!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür

 

Karabat, pos cihazları aracılığıyla kara para aklayan şirketlere yönelik yapılan son operasyonda yaklaşık 47 milyar TL'nin üzerinde işlem yapıldığının belirtildiğine dikkati çekerek, "Büyük işlemleri yapan şirketler, imtiyazlı pos cihazı veren bankaların yöneticileri ve bunların siyasi bağlantılarına dokunulmuyor. ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı CAATSA yaptırımlarının kaldırılması için mi bu göstermelik operasyonlar yapılıyor? Türkiye yönetilemiyor, aynı zamanda egemenliğini de kaybediyor. Meşruiyetini Beyaz Saray'da arayanlar ile onların verdiği tavizlerin, kara para organizatörlerinin hesabını bu millet çok yakında soracaktır" ifadesini kullandı.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, pos cihazları aracılığıyla kara para aklayan şirketlere yönelik son operasyonlara ilişkin olarak, şunları kaydetti:

"Pos cihazı ile kara para aklayan şirketlere operasyonlar devam ediyor. Bu konu hakkında yıllardır yaptığımız uyarıların ne kadar doğru olduğu tekrar teyit edildi. Kara para aklama tüm dünyanın en büyük problemlerinden birisi ve maalesef Türkiye burada ön sıralarda bulunuyor. Dünyada pos cihazı ile kara para aklama denilince de akla Türkiye geliyor. Yıllardır uyarıyoruz, on milyarlarca dolarlık işlemler günü gelir şantaj için kullanılır.

İstanbul Laleli'de son yapılan operasyonda pos cihazları ile 47 milyar TL'nin üzerinde işlem yapıldığı belirtiliyor. Buradaki meblağ yaklaşık 1,2 milyar dolara denk geliyor. Oysaki 2019'dan bu yana yapılan pos cihazı tefeciliği ile 120 milyar dolar civarında işlem yapıldı. Bu operasyonlar göstermelik hale geliyor. Büyük işlemleri yapan şirketler, imtiyazlı pos cihazı veren bankaların yöneticileri ve bunların siyasi bağlantılarına dokunulmuyor. ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı CAATSA yaptırımlarının kaldırılması için mi bu göstermelik operasyonlar yapılıyor?

Erdoğan'ın ABD ziyareti Türkiye için siyasi, iktisadi ve diplomatik büyük bir hezimettir. Gelecekte bu ziyaret tıpkı Osmanlı'nın kapitülasyonları gibi anılacaktır. ABD'nin diplomatik şantaj yaptığı bir gerçek ve bunların arasında elbette ki pos cihaz ile kara para aklama da vardır. Türkiye yönetilemiyor, aynı zamanda egemenliğini de kaybediyor.

Meşruiyetini Beyaz Saray'da arayanlar ile onların verdiği tavizlerin, kara para organizatörlerinin hesabını bu millet çok yakında soracaktır."

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
CHP'de 8 il başkanı daha görevden alındı
CHP'de 8 il başkanı daha görevden alındı
CHP'de 7 il başkanı daha görevden alındı
CHP'de 7 il başkanı daha görevden alındı
CHP'de bir istifa daha!
CHP'de bir istifa daha!
Mansur Yavaş parti değiştiren CHP'lilerle ilgili sessizliğini bozdu
Mansur Yavaş parti değiştiren CHP'lilerle ilgili sessizliğini bozdu
Son Haberler
Kanun teklifleri verildi: 6 meslek grubuna yeşil pasaport gündemde
Kanun teklifleri verildi: 6 meslek grubuna yeşil pasaport gündemde
Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünde yeni deliller
Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünde yeni deliller
Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki muhtemel rakipleri belli oldu!
Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki muhtemel rakipleri belli oldu!
CHP'de 8 il başkanı daha görevden alındı
CHP'de 8 il başkanı daha görevden alındı
Haluk Levent tutuklandı
Haluk Levent tutuklandı
Kurtulmuş’tan komisyonun Öcalan ile görüşme gündemine dair: "Tek başıma vereceğim bir karar değil"
Kurtulmuş’tan komisyonun Öcalan ile görüşme gündemine dair: "Tek başıma vereceğim bir karar değil"

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.