Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. CHP'den tutuklu gazeteciler raporunda ismi geçen terörist Dilşah Ercan ile ilgili açıklama
Gündem
Yayınlanma: 27 Eylül 2022 - 15:05

CHP'den tutuklu gazeteciler raporunda ismi geçen terörist Dilşah Ercan ile ilgili açıklama

Mersin'de 1 polisin şehit olduğu saldırıda öldürülen teröristlerden Dilşah Ercan'ın CHP'nin tutuklu gazeteciler raporunda ismi geçmesiyle ilgili partiden açıklama geldi.

Gündem
27 Eylül 2022 - 15:05
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
CHP'den tutuklu gazeteciler raporunda ismi geçen terörist Dilşah Ercan ile ilgili açıklama
Mersin'in Mezitli ilçesindeki Tece Polisevi'ne düzenlenen ve polis memuru şehit Sedat Gezer'in şehit oduğu saldırıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 

Saldırıda polis memurunu şehit eden PKK'lı terörist Dilşah Ercan'ın CHP'nin Tutuklu Gazeteciler Raporu'nda gazeteci olarak yer alması gündem oldu.

CHP'DEN AÇIKLAMA: "HADSİZLİĞİN HESABI YOK"

Raporu hazırlayanlardan biri olan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den eleştirilere yanıt geldi.

"O dönem savcılık ifadesinde mesleğini gazetecilik olarak söylemiş ve bunu ispatlamış herkese mektup gönderildiğini söyleyen Özel, “Siz 188 gazeteciyi yazmış CHP’den 11 yıl önceki raporda geçen bir ismin hesabını soracaksınız, öyle mi? Terbiyesizliğin, hadsizliğin lüzumu yok. 11 yıl önceki kişinin bugün terörist olacağını bileceksin de onunla temas edeceksin falan… Rezalete bak” dedi.

Özel ayrıca bugün FETÖ üyeliğinden içeride olan veya firari durumda olan gazetecileri de hatırlatarak “Biz gidip görüşmedik, baştacı etmedik. Siz teröristlere rütbe taktınız, altlarına Mercedes verdiniz. Herkes aklını başına alacak. O kadar bedava değil” ifadelerini kullandı.

Özel’in konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Olay soruşturuldukça sosyal medyada son derece çirkin bir saldırı altında kaldı CHP. İğrenç bir algı operasyonuna niyetleniyorlar. Öyle bir şey ki; CHP’nin 2012 yılında yaptığı, 2013 yılında kamuoyuyla paylaştığı, hâlen daha referans bir kaynak olarak gösterilen Tutuklu Gazeteciler Raporunun bir sayfasından CHP’ye hesap sormaya çalışan, iftira atan hadsizler var. Sosyal medyada bir sayfa ve saldırıda ölen Dilşah Ercan’ın isminin raporda yazması üzerine diyorlar ki CHP bu kişiye gazeteci dedi.

Rapor 2012 yılı. Oluşturuluş şeklini hepiniz biliyorsunuz. CHP, adı bilinen tutuklu gazetecileri cezaevinde ziyaret ediyor. Ancak basın kartı olan, gazetecilik faaliyetinden dolayı içeride olduğu bilinen 71 gazeteciye de mektup yazıp adını, soyadını, kurumunu, varsa uğradığı hak ihlallerini soruyor. 117 kişi de bu sırada tutuklu olabiliyor, gözaltında olabiliyor, daha sonra çıkabiliyor.

Toplam 188 gazetecinin ismi var bu raporda. Bunun içinden şu anda Meclis’te 3 milletvekili var. Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal da geçen dönem milletvekilimizdi. Bu raporda onlar da. Bu raporda Tuncay Özkan, Mustafa Balbay, Hikmet Çiçek, Yalçın Küçük, Nedim Şener var. Nedim Şener’le görüşüldü. Barış Pehlivan var, Barış Terkoğlu var… Savcılık sorgusunda görevini gazeteci olarak söyleyip bunu ispat edenlere mektup yazdık. 2012 yılında buna gelen cevaplarda bir tanesini ‘Efendim CHP raporunda adı geçen birisi şimdi terörist’ diyorlar.

Peki 2012 yılında Mehmet Baransu’ya ne diyordunuz kardeşim? Ey AK Partililer, ey Süleyman Soylu 2012’de Baransu baştacı gazetecinizdi şimdi terörist, hapiste. Ekrem Dumanlı firari terörist. Baştacıydı, ayırdığı koltuğa oturuyordunuz Türkçe Olimpiyatlarında. Ey utanmazlar, ey CHP’ye bunu söyleyecek haddi bulan ve hudutlarını aşanlar… Örneğin Zekeriya Öz, o tarihin en itibarlı savcısıydı. Bugün terörist. YAŞ üyesi olarak en yüksek rütbeli darbeci Akın Öztürk, bugün terörist. Darbeden içeride. Mehmet Dişli, kardeşi yurtdışında Türkiye’yi temsil ediyor hâlâ, büyükelçi yapıyorsunuz. Ama Hulusi Akar’ın en yakını, 12 sene dip dibe hiç ayırmıyor yanından şimdi terörist. Sonra Recep Tayyip Erdoğan ‘Rabbim, milletim beni affetsin’ diyerek tüm bu pisliklerden kurtulacak.

Siz 188 gazeteciyi yazmış CHP’den 11 yıl önceki raporda geçen bir ismin hesabını soracaksınız, öyle mi? Terbiyesizliğin, hadsizliğin lüzumu yok. “11 yıl önceki kişinin bugün terörist olacağını bileceksin de onunla temas edeceksin falan… Rezalete bak. Ömürleri bugün terörist olduğu ortaya çıkanlarla geçenlerin bize söyleyecek bir lafı yok. Biz gidip görüşmedik, baştacı etmedik. Siz teröristlere rütbe taktınız, altlarına Mercedes verdiniz. Herkes aklını başına alacak. O kadar bedava değil.”

# CHP# Dilşah Ercan# terörist# Özgür Özel
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ekrem İmamoğlu hakkında karar!
Ekrem İmamoğlu hakkında karar!
Tuncer Bakırhan'ın korucularla ilgili açıklaması tepki çekmişti: Bakırhan geri adım attı!
Tuncer Bakırhan'ın korucularla ilgili açıklaması tepki çekmişti: Bakırhan geri adım attı!
İstanbul'daki Rusya - Ukrayna zirvesine saatler kala Trump'tan yeni açıklama!
İstanbul'daki Rusya - Ukrayna zirvesine saatler kala Trump'tan yeni açıklama!
'Kamu görevlisine hakaret' soruşturmasında Ekrem İmamoğlu ifade verdi
'Kamu görevlisine hakaret' soruşturmasında Ekrem İmamoğlu ifade verdi
Son Haberler
Ekrem İmamoğlu hakkında karar!
Ekrem İmamoğlu hakkında karar!
Özgür Özel'den vatandaşlara çağrı: Bundan sonrası kolay olmayacak!
Özgür Özel'den vatandaşlara çağrı: Bundan sonrası kolay olmayacak!
Tuncer Bakırhan'ın korucularla ilgili açıklaması tepki çekmişti: Bakırhan geri adım attı!
Tuncer Bakırhan'ın korucularla ilgili açıklaması tepki çekmişti:...
TFF'den yabancı sınırına yeni düzenleme!
TFF'den yabancı sınırına yeni düzenleme!
CHP listesinden Meclis'e giren vekil AK Parti'ye katıldı!
CHP listesinden Meclis'e giren vekil AK Parti'ye katıldı!
Burak Özçivit'e benzediğini sanan vatandaşın videosu viral oldu
Burak Özçivit'e benzediğini sanan vatandaşın videosu viral oldu

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.