Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Beatles'ın "Son" şarkısı yapay zeka ile tamamlandı, bu yıl yayımlanacak
Kültür-Sanat
Yayınlanma: 13 Haziran 2023 - 20:48
Güncelleme: 13 Haziran 2023 - 20:52

Beatles'ın "Son" şarkısı yapay zeka ile tamamlandı, bu yıl yayımlanacak

Beatles'ın hayattaki tek üyesi Paul McCartney, BBC’ye verdiği röportajında efsanevi müzik grubunun son albümü olarak nitelendirilebilecek kaydı, yapay zeka yardımıyla tamamladıklarını açıkladı. McCartney, şarkının bu yıl yayımlanacağını söyledi.

Kültür-Sanat
13 Haziran 2023 - 20:48
Güncelleme: 13 Haziran 2023 - 20:52
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Beatles'ın
Paul McCartney, BBC'ye verdiği röportajda, efsanevi müzik grubu The Beatles'ın son albümü olarak nitelendirilebilecek bir kaydı yapay zeka yardımıyla tamamladıklarını açıkladı. McCartney, bu yıl içinde şarkının yayımlanacağını belirtti. Ancak şarkının adını henüz açıklamadı.

McCartney, John Lennon'ın bir demodaki sesinin teknoloji sayesinde ayrıştırılarak şarkının tamamlandığını ifade etti. Bu demoda yer alan sesin, 1978 yılında bestelediği "Now And Then" adlı şarkıdan alındığı düşünülüyor.

"Now And Then", The Beatles'ın 1995 yılında yeniden piyasaya sürülecek bir albüm için düşünülen bir şarkıydı. 1980 yılında suikasta kurban giden Lennon'ın eşi Yoko Ono, McCartney'ye bu demoyu teslim etmişti. "Now And Then", "Paul İçin" etiketli bir kasette yer alan şarkılardan sadece biriydi.

Şarkıların çoğu, Lennon'ın New York'taki dairesinde piyano başında kaydedildiği zamanlardan oluşuyor. Lennon, "Now And Then"i, müzik şirketiyle hiçbir sözleşmesi olmadığı ve oğlu Sean'ı büyüttüğü bir dönemde yazdı.

Daha önce yapımcı Jeff Lynne tarafından temizlenen ve "Free As A Bird" ile "Real Love" adlı iki şarkı, 1995 ve 1996 yıllarında yayımlanmış ve grubun 25 yıl aradan sonra yayımlanan ilk yapımları olmuştu. Grup, şarkıyı birlikte bir stüdyoda kaydetmeye çalışmış ancak süreç yarıda kalmıştı.

McCartney daha sonra George Harrison'ın şarkıyı "çöp" olarak nitelendirdiğini ve üzerinde çalışmayı reddettiğini öne sürmüştü.

2009 yılında, arka plandaki sesin yok edildiği bir versiyon kaçak bir şekilde CD'ye basılmış, ancak grup hayranları şarkının Lennon'ın ölümünden sonra evinden çalındığı teorisini ortaya atmıştı. Uzun bir süredir bu şarkıyı tamamlamak istediğini ifade eden McCartney, böylece teknolojinin yardımıyla bu hedefine ulaşmış oldu.

Bu dönüm noktası, yönetmen Peter Jackson'ın "Get Back" adlı çarpıcı Beatles belgeseli sayesinde gerçekleşti. Belgeselde kullanılan teknoloji, grup üyelerinin seslerinin tanınmasını ve arka plandaki gürültüden ayrıştırılmasını sağladı.

Bu teknoloji sayesinde McCartney, Lennon ile bir düet yapma fırsatını da elde etti.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Emine Işınsu Roman ödülü sahiplerini buldu
Emine Işınsu Roman ödülü sahiplerini buldu
Türkiye'nin Oscar adayı filmi belli oldu
Türkiye'nin Oscar adayı filmi belli oldu
Türkiye tarihi kolyeyi Peru'ya iade etti
Türkiye tarihi kolyeyi Peru'ya iade etti
Yeşilçam'ın unutulmaz ismi Filiz Akın hayatını kaybetti
Yeşilçam'ın unutulmaz ismi Filiz Akın hayatını kaybetti
Son Haberler
CHP'li Öztrak, Özel'i hedef aldı!
CHP'li Öztrak, Özel'i hedef aldı!
Diyarbakır'da Koç Holding bünyesindeki Yapı Kredi şubesine silahlı saldırı: Kepenklerine ateş edildi
Diyarbakır'da Koç Holding bünyesindeki Yapı Kredi şubesine silahlı...
MHP'de bir il teşkilatı daha feshedildi
MHP'de bir il teşkilatı daha feshedildi
Kemal Kılıçdaroğlu: Kurultay sürecini başlatıyoruz
Kemal Kılıçdaroğlu: Kurultay sürecini başlatıyoruz
En İyi Kredi ve Banka Karşılaştırma Platformları
En İyi Kredi ve Banka Karşılaştırma Platformları
Trendyol'a soruşturma başlatıldı, ifadeleri alınacak
Trendyol'a soruşturma başlatıldı, ifadeleri alınacak

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.