Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. Avrupa Yavaş Yavaş Uyanıyor
Dünya
Yayınlanma: 13 Nisan 2020 - 18:31
Güncelleme: 13 Nisan 2020 - 19:01

Avrupa Yavaş Yavaş Uyanıyor

Hafta sonunda yaşanan ölüm oranı artışlarına rağmen İspanya'da binlerce insan işlerine geri dönmeye başladı. İtalya ise bazı mağazaları yarın açmaya hazırlanıyor.

Dünya
13 Nisan 2020 - 18:31
Güncelleme: 13 Nisan 2020 - 19:01
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Avrupa Yavaş Yavaş Uyanıyor
Dünya çapında corona virüs vakaları iki milyona yaklaşırken Avrupa’da karantina altında olan ülkeler bazı kısıtlamaları kaldırmaya hazırlanıyor.


İspanya’da ülke genelindeki karantina devam etse de bazı fabrika ve inşaat işçilerinin iki haftalık yasaktan sonra işlerine dönmelerine izin verildi.

Polis, metroda işe giden insanlara maske dağıttı.


İtalya, kitapçıların, kırtasiye dükkanları gibi bazı mağazaların yarın Avrupa’nın en uzun karantinasının gevşetilmesiyle yeniden açılmasına izin verecek.

İSPANYA’DA İSTEYENLER İŞE DÖNMEYE BAŞLADI


İspanya’da, pazar günü 619 kişinin öldüğü açıklanmasına rağmen kısıtlamaların kısmen kaldırılmasına başlandı. Ülkede, bazı bölgesel liderlerin ve sendikaların endişelerine rağmen zorunlu olmayan çalışma yasağı kaldırıldı. İspanya, ABD ve İtalya’dan sonra corona virüsten en çok ölümün yaşandığı üçüncü ülke.


Bugün işe geri dönenler arasında, fabrika ve inşaat işçileri, güvenlik, telekomünikasyon ve gümrük gibi sektörlerde çalışan işçiler bulunuyor.


İspanya’da barlar, gece kulüpleri, restoranlar gibi diğer işletmeler hala kapalı ve ne zaman açılacakları henüz belli değil.

Marketler, eczaneler, tıp merkezleri, tütün satıcıları, benzin istasyonları, teknoloji mağazaları ve çamaşırhaneler karantina boyunca sürekli açık kaldı.


İspanya Başbakanı Pedro Sanchez “hepimiz sokaklara geri dönmek istiyoruz ama savaşı kazanmak ve nüksetmeyi önlemek için arzumuz daha büyük” dedi.


Ülke, 14 Mart’ta karantina altına alınmıştı ancak tüm zorunlu olmayan iş yerleri, 30 Mart’ta iki hafta süresince kapatılmıştı.

İTALYA’DA BAZI DÜKKANLAR AÇILIYOR


İtalya’da, ülke çapındaki karantinanın 3 Mayıs’a uzatılmasına rağmen yarın bazı dükkanlar açılacak. Başbakan Giuseppe Conte, kitapçıların, kırtasiyecilerin ve çocuk kıyafetleri satan mağazaların Salı gününden itibaren yeniden açılabileceğini söyledi. Ancak fabrikalar kapalı kalmaya devam edecek. İtalya’da bazı bölgeler arasında da anlaşmazlıklar var. Lombardiya valisi, bölgesindeki kitapçıların kapalı kalacağını söyledi. Ligurya lideri ise bazı şantiyelerin yeniden açılmasını istediğini dile getirdi.

DANİMARKA’DA ÇARŞAMBA GÜNÜ OKULLAR AÇILIYOR


Karantinaya giren ilk Avrupa ülkelerinden birisi olan Danimarka, Çarşamba günü okulları ve kreşleri yeniden açacak.

Okullar, çocuk bakım merkezleri, kafeler, restoranlar ve spor salonları 11 Mart’tan itibaren kapatılmıştı.
Ülkede, kişi sayısının onu geçtiği toplantılar 10 Mayıs’a kadar yasaklanmıştı. Daha büyük toplantılar ise Ağustos ayına kadar yasaklanacak.
Krizden önce ülke, yüzde 3,7’lik bir işsizlik oranı ile tam istihdama yakındı. Ancak pandemi sonrası alınan ekonomik önlemlerden sonra birçok ülkede olduğu gibi Danimarka’da da işsizlik oranında artış görünüyor.

# ünlüler# cem yılmaz# serenay sarıkya# ece erken# sibel can# seyahat# yasak# haber# foto galeri# aykırı
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı görevden alındı
KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı görevden alındı
ABD Başkanı Donald Trump: İran'ı tokatlayacağız
ABD Başkanı Donald Trump: İran'ı tokatlayacağız
Terör örgütü YPG kendini feshetti
Terör örgütü YPG kendini feshetti
ABD, İran'a yönelik yeni ekonomik yaptırımları duyurdu
ABD, İran'a yönelik yeni ekonomik yaptırımları duyurdu
Son Haberler
200 bin euroluk rüşvet iddiasında meclis üyesi tutuklandı
200 bin euroluk rüşvet iddiasında meclis üyesi tutuklandı
Galatasaray ayrılığı açıkladı!
Galatasaray ayrılığı açıkladı!
KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı görevden alındı
KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı görevden alındı
Devlet Bahçeli'den Amedspor araştırmasına tepki
Devlet Bahçeli'den Amedspor araştırmasına tepki
Özgür Özel'den 'CHP'ye dönüş olacak mı' sorusuna yanıt
Özgür Özel'den 'CHP'ye dönüş olacak mı' sorusuna yanıt
Rtük'ten Netflix Açıklaması: Gözümüz Üzerinizde
Rtük'ten Netflix Açıklaması: Gözümüz Üzerinizde

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.