Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ateizm Derneği'nde şok iddialar: 'Cinsel istismar sonrası intihar etti' iddiası
Gündem
Yayınlanma: 05 Temmuz 2021 - 13:19

Ateizm Derneği'nde şok iddialar: 'Cinsel istismar sonrası intihar etti' iddiası

Ateizm Derneği, yöneticisi E.O.Ç.’nin tecavüz iddialarıyla sallanıyor. İddialara göre E.O.Ç., ABD’de yaşarken 16 yaşındaki bir kıza tecavüz edince yargılamak üzere 2003 yılında Türkiye’ye iade edildi. Mahkeme karşısında suçsuz bulunan E.O.Ç., bir kez daha tecavüz iddialarıyla gündeme geldi.

Gündem
05 Temmuz 2021 - 13:19
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ateizm Derneği'nde şok iddialar: 'Cinsel istismar sonrası intihar etti' iddiası
Ateizm Derneiği'nde yönetici olan E.O.Ç.’nin, 2003 yılında ABD’de 16 yaşındaki genç kıza tecavüz ettiği ve tecavüze uğrayan N.K.’nin intihar ettiği iddia edildi. İddiaya göre, tecavüze uğrayan N.K.’nin intihar etmesinden sonra dava, ABD’de düştüğü için E.O.Ç. Türkiye’ye iade edildi.

E.O.Ç., 2003 yılında Türkiye’ye iade edildikten sonra yargı karşısına çıkmış ve hakkında, 18 yaşından küçük N.K.’yi ‘zorla alıkoymaktan’ suçu ile ‘reşit olmayan birisiyle birlikte olma’ suçundan 10.5 yıldan 20.5 yıla kadar ağırlaştırılmış hapis istemiyle dava açılmıştı.

İfadesinde 19 yaşında zannettiği N.K.’nın dernek toplantısı için evine geldiğini, kendisini öpmek istediğini, yine kendi isteğiyle elbiselerini çıkardığını ve zor kullanmadan birlikte olduklarını öne süren E.O.Ç., kanıt yetersizliği sebebiyle çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmıştı.

Öte yandan ateizm Derneği yöneticisi E.O.Ç.’nin ABD’deki tecavüz iddiasından sonra tanınmamak için isim değiştirerek ABD’li eşinin soyadını kullandığı iddia edildi. 

GENÇ KIZ, İNTİHAR ETTİ
ABD’de üniversite öğrenimi gören ve E.O.Ç.’nin kendisine tecavüz etmesinin etkisinden kurtulamayan genç kız N. K. ise olaydan birkaç gün sonra ağabeyinin evde olmadığı sırada intihar etmişti. 

Kendisini asarak yaşamını sonlandıran N.K.’nin ailesi, adaletin yerini bulması için mücadele vermeye devam ediyor.

E.O.Ç.’NİN DOSYASI KABARIK
E.O.Ç. hakkında ortaya atılan tecavüz iddialarının yanı sıra Türkiye’de kadın satıcılığı yapmaktan mahkum edildiği de iddia edildi.  İddiaya göre E.O.Ç., 2016 yılında Türkiye’de, ‘fuhuş yaptırma’ suçu ile çıkarıldığı mahkemeden ceza alınca Kanada’ya kaçıyor. 

Kanada’dan sığınma talep eden E.O.Ç., ateizm derneği ile bağlantısını öne sürerek ‘Türkiye’de Müslüman olmayanların zulme uğradığını’ söylüyor. 

ATEİZM DERNEĞİ, HESABINI KORUMAYA ALDI
İddiaların bir kez daha gündeme gelmesinin ardından çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, E.O.Ç.’nin yöneticiliğini yaptığı Ateizm Derneğinden açıklama beklerken derneğin, hesabı korumaya alması dikkat çekti. 

Öte yandan Ateizm Derneğinin diğer yöneticilerinin, E.O.Ç. hakkında ortaya atılan iddiaları bildiği ve buna rağmen derneğe aldığı belirtildi. Dernek üyelik şartlarında yer alan adli sicil kaydı zorunluluğunu ise yönetici F.K.’nin, E.O.Ç.’yi Kanada vatandaşı olduktan sonraki temiz sicil kağıdı ile göstererek aklamaya çalıştığı iddia edildi.

ATEİZM DERNEĞİ'NDEN AÇIKLAMA
Söz konusu iddialar sonrasında Ateizm Derneği açıklama yaptı. Ateizm Derneği'nden yapılan açıklama şöyle;

"Dernek üyelerine yönelik düşmanca tavırları ve derneğin ilkelerine aykırı davranışları nedeniyle dernekten uzaklaştırılan eski bir üyemizin bir süredir yürüttüğü karalama kampanyası kapsamında, kamuoyunda derneğimiz hakkında çıkan suçlamalara ilişkin detaylı açıklama yakın bir tarihte yapılacaktır.

Ateizm derneği, E.O.Ç. Romano'nun ABD'de takipsizlik/aklanma, ardından TC'de beraat kararına ilişkin belgeleri dikkate alarak suçsuz olduğuna kanaat getirmiş ve derneğin çalışma komisyonlarında görev almasını uygun bulmuştur. Romano, derneğin hiçbir resmi yönetim kadrosunda yer almamıştır.

Daha önceki basın açıklamamızda da belirttiğimiz gibi: Tüm hümanistleri, daha güçlü ve daha istikrarlı bir dernek olmak için el ele vermeye çağırıyoruz. Yeter ki uyduruk ve fanatik söylemlerle değil, beyniniz ve yüreğinizle birlikte gelin!"
 
# ateizm# ateizm derneği# tecavüz# taciz
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
CHP'li belediyelere operasyon: Muhittin Böcek, Zeydan Karalar ve Abdurrahman Tutdere gözaltına alındı
CHP'li belediyelere operasyon: Muhittin Böcek, Zeydan Karalar ve Abdurrahman Tutdere gözaltına alındı
Bakan Yumaklı: 7 büyük yangın kontrol altına alındı
Bakan Yumaklı: 7 büyük yangın kontrol altına alındı
İzmir'de benzin dökerek yangına sebebiyet veren kişi gözaltına alındı
İzmir'de benzin dökerek yangına sebebiyet veren kişi gözaltına alındı
Selahattin Demirtaş hakkındaki gerekçeli karar açıklandı!
Selahattin Demirtaş hakkındaki gerekçeli karar açıklandı!
Son Haberler
CHP'li belediyelere yönelik operasyonlara AK Partili eski vekilden tepki!
CHP'li belediyelere yönelik operasyonlara AK Partili eski vekilden tepki!
CHP'li belediyelere operasyon: Muhittin Böcek, Zeydan Karalar ve Abdurrahman Tutdere gözaltına alındı
CHP'li belediyelere operasyon: Muhittin Böcek, Zeydan Karalar ve Abdurrahman...
İzmir operasyonunda yeni gelişme: Eski başkan tutuklandı!
İzmir operasyonunda yeni gelişme: Eski başkan tutuklandı!
Manavgat Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu! Belediye başkanı ve bazı yöneticiler gözaltında
Manavgat Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu! Belediye başkanı ve bazı...
UEFA'dan Beşiktaş'a ceza şoku
UEFA'dan Beşiktaş'a ceza şoku
Erdoğan'ın Marmaris'teki Yazlık Sarayı'nın fotoğrafları ortaya çıktı!
Erdoğan'ın Marmaris'teki Yazlık Sarayı'nın fotoğrafları ortaya çıktı!

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.