Yılmaz Güney gerçekleri: PKK'lı teröristlere "şehit" dedi, sözde Kürdistan propagandası yaptı

TAKİP ET

Oyuncu ve yazar olarak lanse edilen Yılmaz Güney, doğum günü nedeniyle bazı kesimler tarafından anılıyor. Güney hakkındaki gerçekler ise bambaşka. Yılmaz Güney, PKK'lı teröristlere "şehit" dedi, sözde Kürdistan propagandası yaptı. İşte Yılmaz Güney hakkındaki gerçekler...

Türkiye'de bazı kesimler tarafından oyuncu, yönetmen, senarist ve yazar olarak tanıtılan Yılmaz Güney, doğum günü nedeniyle çeşitli gruplar tarafından anılıyor.

Güney hakkındaki gerçekler ise bambaşka. Peki oyuncu, yazar olarak lanse edilen Yılmaz Güney aslında kimdir? İşte Yılmaz Güney gerçekleri...

Yılmaz Güney, 1984 yılında yaptığı bir konuşmada PKK'lı teröristlere 'şehit', Türkiye Cumhuriyeti topraklarına ise 'Kürdistan' diyerek propaganda yapmıştı.
 

GERÇEK SİLAHLA KAFASINA KOYDUĞU BARDAĞA ATEŞ ETTİ
Güney, 1966 yapımı “Eşrefpaşalı” filminin çekimlerinde eski eşi Nebahat Çehre'nin kafasına bardak koyup, 20 metre uzaklıktan üstüne gerçek silahla ateş etti.

O anları film yapımcısı Abdurrahman Keskiner şöyle anlatıyor:
"Sinema tarihçileri bunun bir efsaneden ibaret olduğunu söyler. Ama doğru. Yılmaz o gün benden üç silahından birini, içinde gerçek kurşun olanı istedi. Nebahat bu sırada ağlıyor, titriyor ve sevdiği adama yalvarıyordu. Yılmaz umursamadı. Bardağı Nebahat’in kafasına koydu. Sonra 20 metre uzaklaştı. Zavallı kız kurbanlık koyun gibiydi. Yılmaz tetiğe bastı, bardak tuzla buz oldu.”

ARABAYLA ESKİ KARISI NEBAHAT ÇEHRE'Yİ EZDİ
Keskiner, Yılmaz Güney'in Nebahat Çehre'yi arabayle ezdiğini de anlattı. Keskiner, bu olayı ise şu ifadelerle anlatıyor:
“Bir gün gece kulübünde kavga ettiler. Nebahat kulübü sinirle terk etti. Yılmaz’ın ‘Dur’ demesine aldırmadı. Nebahat, Elmadağ’da kaldıkları otele doğru koşarken, Yılmaz otomobiline bindi. Sinirle direksiyona geçti, sonra da sevdiği kadını arabayla ezdi. Nebahat havada uçtu, önce arabaya çarptı sonra da kaldırıma... Dört gün hastanede yattı. Herkesten gizledik bunu. Olaydan sonra ilişkileri bitti. Ama aşkları asla bitmedi."

Nebahat Çehre de olayla ilgili “Yılmaz’ın bana otomobiliyle çarpması, o dönem Hürriyet gazetesine manşet olmuştu. O yıllar iyi kötü yaşandı ve geçmişte kaldı" dedi.

BOŞANMAK ÜZERE OLDUĞU ÇEHRE'NİN KEMİKLERİNİ KIRDI
21 Nisan 1968 yılında Harbiye'de bulunan bir kulübün önünde Yılmaz Güney, Çehre'yi arabayla ezdi.  Çehre, otomobilin altında kaldı. Amerikan Hastahanesine kaldırılan Çehre başından yaralandı ve köprücük kemiği kırıldı.


YUMURTALIK HALİMİ SEFA MUTLU'YU ÖLDÜRDÜ
Yılmaz Güney, 1974'te Endişe adlı filmi çekerken Adana'nın Yumurtalık ilçesindeki bir gazinoda Hakim Sefa Mutlu'yu başından silahla vurarak öldürdü. 

13 Eylül 1974'te yaşanan olay sonrası, Güney 19 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yedi yıl cezaevinde kalan Yılmaz Güney, 9 Ekim 1981 günü Isparta Yarı Açık Cezaevi'nden izinli olarak çıktı ve kısa bir süre sonra Fransa'ya kaçtı. 
 

Halk Tv canlı yayınında söylendi Yılmaz güney, Kürt halkının kurtuluşu için sürgüne gitti

yılmaz güney pkk terörist kadın kadına şiddet nebehat çehre hakim sefa mutlu