Yargı dizisinin 16.bölümünde KPSS'den 95 puan alıp atanamayan genç işlendi

TAKİP ET

Yargı dizisinin yeni bölümüne damga vuran sahne. Dizide KPSS'den yüksek puan almasına rağmen mülakatlarda elenen gençler sahnelendi.

AYKIRI / HABER MERKEZİ
Yargı dizisinin 16.bölümündeki bir sahne çok konuşalacak. Kanal D'de yayınlanan dizinin son bölümü olan 16.bölümünde senaryoda sosyal medyada da çokça konuşulan KPSS atamaları ele alındı.

KPSS'den 95 puan almasına rağmen mülakatta elenen bir gencin resmedildiği dizisi o anlar izleyiciye böyle aktarıldı.

TÜRKİYE BİRİNCİSİ ATANAMAMIŞTI
KPSS atamaları son günlerin en çok konularından biri olarak öne çıkıyor. Özellikle atama mülakatlarında yapılanlara ilişkin ortaya atılan iddialar siyasetin de gündemine oturdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, atama kararlarıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'na gitmiş ve içeri alınmamıştı. Kılıçdaroğlu sonrasında Bakanlık önüne açıklama yaparak, atama kararlarına ve mülakatlara tepki göstermişti.

KPSS BİRİNCİSİ DE ATANAMADI
KPSS'den 95 puan alarak Türkiye birincisi olan Elif Burcu Açıkgöz, girdiği mülakattan elenerek atanamamıştı. Yaşadıklarını sosyal medya hesabından paylaşan Açıkgöz'ün mesajı on binlerce destek Tweeti almış ve atanamayan diğer gençler de puanlarını paylaşmaya başlamışlardı. 

Elif Burcu Açıkgöz, Veteriner Teknikerliği alanında az sayıda kadro açıldığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Alanımda iki yer vardı. Onları ilk iki sıraya yazdıktan sonra gelen kalan tercihlerimi düz memurluk üzerine yaptım. Alanımda birinci sırada olduğum için atanmama garanti gözüyle bakıyordum. Ama olmadı. Bir çocuk sahibi yalnız başına yaşayan bir kadınım. Başka hiç özellik istenen bir dal değil.

Sadece bu bölümden mezun olmak yeterliydi. Mülakat yapılmadan sınav sonuçlarına göre atama yapacaklar denildi. Ama ne oldu da ben atanamadım anlamadım. Hakkımı helal etmiyorum."

Ortaya çıkan puanlar ve tepkilerde, gençlerin yüksek puanlar almasına rağmen "tanıdık, torpil" bulamadıkları için mülakatlarda elendikleri öne sürülmüştü.

AKP'DEN MÜDAHALE GELEBİLİR
Diziyle ilgili KPSS sahnesi, sosyal medyada büyük ses getirdi. Sosyal medya kullanıcılarının birçoğu sahneyle ilgili AKP'nin Kanal D'ye tepki göstererek senaryoya müdahale edilebileceğini öne sürdü. 

İşte o yorumlardan bazıları:

KPSS'de alanında birinci olan Elif Burcu Açıkgöz, atanamadı

kpss yargı dizisi kpss atamaları kpss birincisi mülakat kpss mülakatları yargı dizisi 16.bölüm yargı dizisi son bölüm