Veyis Ateş kimdir? Veyis Ateş'in Sezgin Baran Korkmaz ile ilişkisi, Veyis Ateş Habertürk'ten kovuldu mu

TAKİP ET

Sedat Peker'in iddialarının yer aldığı videoda gündeme gelen Veyis Ateş'in yaşantısı merak konusu oldu. Veyis Ateş kimdir, ne iş yapar? Veyis Ateş neden gündemde? Sedar Peker, Veyis Ateş için ne dedi? İşte Veyis Ateş hakkında merak edilenler… 

Sedat Peker'in iddiaları sonrasında Veyis Ateş gündemden düşmüyor. Fatih Altaylı'nın ifşasından sonra Sevilay Yılman da bugün Ateş'in Sezgin Baran Korkmaz'la yaptığı görüşmenin ses kaydını paylaştı. SBK'dan rüşvet isteyen Veyis Ateş hakkında merak edilenler gündem oldu. Peki Veyis Ateş kimdir? HaberTürk'ten kovuldu mu? Hakkındaki iddialar neler? İşte detaylar...

VEYİS ATEŞ KİMDİR?
Abdurrahman Veyis Ateş, 1973 yılında Mersin'in Tarsus ilçesinde dünyaya geldi. Lisansını Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Felsefesi bölümünde tamamlayan Ateş, üniversite yıllarında radyoya ilgi duydu ve Cem Radyo ile radyoculuk alanına giriş yaptı.

Ateş, 2006 yılında TV NET'de çalışmaya başladı, burada Ana Haber sunuculuğu yaptı, Kürşat Bumin ve İbrahim Karagül'le Habere Bakış, Bakış Açısı, Akşama Doğru ve Kadir Mısıroğlu ile Tarih Sohbetleri, Ankara-İstanbul ve Habere Bakış programlarını sundu. 2013 yılında Habertürk TV'ye transfer oldu ve bir süre sonra Habertürk TV Genel Müdürlüğü görevine getirildi. Ateş, 2018 yılında bu görevinden istifa ederek programcı ve yazar olarak hayatına devam etme kararı aldı.

Öte yandan Kevser Ateş ile bir süre evli kalan ünlü sunucu, 2016 yılında boşanmıştır.

SEDAR PEKER, VEYİS ATEŞ İÇİN NE DEDİ?
Sedat Peker’in, Ateş'i hedef almasıyla gündeme bomba gibi düşen iddialar sonucu Veyis Ateş, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden ihraç edilmesinin yanı sıra çalıştığı kanaldan da kovuldu. Söz konusu iddialar nedir? Peker, Ateş için ne demişti? sorularına yanıt arayanlar son günlerde giderek artıyor.

Sedat Peker’in iddialarındaki hedeflerden olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk'te iddiaları yanıtlamak için programa katılmıştı. Peker, Soylu’nun program çıkması üzerine programda Soylu’yu koruduğunu öne sürdüğü Veyis Ateş'i hedef alarak Twitter hesabından "Habertürk kanalında süslü süleyman'ı aklamak için sözde muhalif gazeteciler çağırıp tezgahı kuran anonsçu yoklamalara konuk oyuncu olarak alacağız. Anonsçu veyis sen zalimin yanında saf tuttun, pazar günü görüşeceğiz. Seni de kibrit kutusuna sokacağım" diye yazmıştı.

VEYİS ATEŞ, TGC NEDEN İHRAÇ EDİLDİ?
Peker, yaptığı Twitter paylaşımının ardından video paylaşmış ve Sezgin Baran Korkmaz'ın geceliği 106 bin TL olan otelinde Veysi Ateş’in konakladığını ortaya çıkartmıştı.

Olayın ardından Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tüzüğüne ve TGC Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ne aykırı davrandığı gerekçesiyle Veyis Ateş hakkında TGC'ye çok sayıda şikâyet başvurusu yapılınca Veyis Ateş'ten savunma istendi.

Medyada yer alan haberlerin ardından TGC Yönetim Kurulu'nun Veyis Ateş hakkında disiplin soruşturması açarak Ateş’in TGC’den ihraç etti.

ATEŞ İLE AYNI KANALDA ÇALIŞAN SEVİLAY YILMAN’DAN BÜYÜK İTİRAF
HaberTürk yazarı Sevilay Yılman bugünkü yazısında, Sezgin Baran Korkmaz'ın kendisinden 10 milyon euro istediğini belirttiği HaberTürk TV sunucusu Veyis Ateş'le aralarında geçen konuşmanın kaydını ele aldı. Yılman, 12 dakikalık konuşmanın yalnızca 3 dakikasını dinlediğini belirterek “Şoka girdim, inanamadım” dedi.

Ses kaydını dinledikten sonra HaberTürk yönetimini aradığını belirten Yılman, "Duyduklarımı bire bir paylaştım kendileri ile. Ama yine de dayanamayıp üstü örtülü olsa da 10 milyon euro şantajı ima eden bir tweet attım ki o tweet'im de çok yerde haberleştirildi!" açıklamasını yaptı.

Öte yandan Yılman yazısında, Korkmaz’ın “Abi diyelim yolladım 10 milyon Euro… Peki ya sonra bu insanlara ulaşamazsak… Ne olacak o zaman” sorusu üzerine Veyis Ateş’in “ Hiç merak etme… Ben her iki tarafın da hakemi ve kefiliyim. Para, iş bitene kadar bende duracak!” dediğini de belirtti.

Veyis Ateş HaberTürk'ten kovuldu!

Sedat Peker'den Veyis Ateş iddiası: Soylu özel koruma ve Mercedes araç verdi

Sevilay Yılman'dan Veyis Ateş'in ses kaydı ve şahsi mal varlığı hakkında açıklama

Ses kaydından sonra Sevilay Yılman'a merak edilen soru: Veyis Ateş, kimin için rüşvet istiyordu?

veyis ateş sezgin baran korkmaz habertürk sevilay yılman fatih altaylı