Uğur Mumcu suikaste uğramadan 11 gün yazmıştı: "Kaçakçılık, çok uluslu bir kirli ve kanlı ticaret dalıdır"

TAKİP ET

Sedat Peker'in Uğur Mumcu cinayeti ile ilgili ortaya attığı iddiaların ardından Mumcu'nun suikaste uğramadan 11 gün yazdığı "Uyuşturucu" başlıklı yazı akıllara geldi. Mumcu, yazıda "Kaçakçılık, çok uluslu bir kirli ve kanlı ticaret dalıdır" ifadelerini kullanmıştı.

BERAT TEMİZ / AYKIRI

Sedat Peker'in  24 Ocak 1993'te Ankara'da arabasına konulan bombanın patlaması sonucu suikasta kurban giden Uğur Mumcu hakkındaki açıklamalar gündemi sarstı. Peker, Uğur Mumcu'nun uyuşturucu ve silah ticaretlerini araştırdığı için 'derin devlet' tarafından öldürüldüğünü söyledi.

Uğur Mumcu cinayeti hakkında Sedat Peker'den şok iddia: Derin devlet öldürdü!

Ayrıca Peker, Mumcu'nun Mehmet Ağar'ın talimatıyla öldürüldüğünü öne sürerek, "Uğur Mumcu şehittir. Saldırıdan sonra olay yerine ilk giden Mehmet Ağar'dır" ifadelerini kullandı.

Peker'in bu açıklamalarının ardından Uğur Mumcu'nun suikaste uğramadan 11 gün önce yazdığı "Uyuşturucu" başlıklı yazı ortaya çıktı. Mumcu'nun yazıda "Kaçakçılık, çok uluslu bir kirli ve kanlı ticaret dalıdır" ifadelerini kullandığı görüldü.

Uğur Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu'dan açıklama

Peker'in yazısının fotoğrafları şu şekilde; Uğur Mumcu'nun 13 Ocak 1993'te yazdığı kritik "Uyuşturucu" yazısı şöyle;
"özgür gündem gazetesi imtiyaz sahibi, kimyevi madde pazarlamacısı, işadamı ve kürt milliyetçisi yaşar kaya yine "sapla samanı" karıştırarak cumhuriyet gazetesini karalamaya çalışıyor.

geçenlerde şeyh sait ayaklanması davasına bakan mahkeme üyelerini karıştırdı. şimdi de 22 şubat 1962 ve 27 mayıs 1963 ihtilal girişimleri ile 9 mart-12 mart olaylarını birbirine karıştırıyor. kürt milliyetçiliği ile solculuğu, solculukla ırkçılığı birbirine karıştırdığı gibi... kaya'nın kafası cudi dağları'ndan da karışık.

kaya, diyarbakır belediye başkanı'na yazdığı mektupra kürtlüğün görüşüldüğü sırada başbakan adnan menderes'e fahri hemşerilik verilmesine karşı çıkarken hangi solculuğun ve hangi marksistliğin gereğini yerine getiriyordu? yaptığı düpedüz kürt milliyetçiliğiydi. kürt milliyetçiliğinden neden utanıyor kaya?

1960 öncesinde yasin gültaş adlı bir ajan ile ilişkisi kendi açıklamaları ve mahkeme kararı ile kanıtlanmıştır. (genelkurmay askeri mahkemesi'nin 24 eylül 1965 gün ve 1965/14 esas sayılı gerekçeli kararı) kaya, bunu bir "şeref madalyası" olarak kabul ediyorsa, başka madalyaları da hak ediyor demektir.

cumhuriyet gazetesi kurtuluş savaşı'nda kalpaklı kuvayı milliyecilerce ankara'ya taşınan "yeni gün matbaası" ile kuruldu. uyuşturucu madde kaçakçılığı davası sanıklarının paraları ile değil!

evet, behçet cantürk, özgür gündem gazetesini çıkaran "ülkem basın ve yayıncılık san. tic. ltd. şirketi" ortaklarındandır. cantürk, bu suçlardan yargılanmış ve aklanmıştır. bunlar biliniyor. ancak cantürk'ün zenginlik kaynağı nedir? bu bilinmiyor.

bu milyarlar kendisine diyarbakır'ın lice ilçesindeki yoksul anasından-babasından mı kalmıştır? bunu herkes gibi ben de merak ediyorum. ve iş ortağı, kimyevi madde pazarlamacısı yakın dostu kaya'ya soruyorum:

-nereden geliyor bu değirmenin suyu?
kaya, paul waridel adlı isviçreli kaçakçının adını hiç duymuş mudur? sanmıyorum. yargıç falcone adını?.. kaya bu adları bilmez. bilse bile birbirine karıştırır. ancak bu waridel'i, ortağı cantürk çok iyi tanır.

waridel, türk mafyası ile işbirliği yapan bir isviçreli kaçakçıdır. yargıç falcone de, italya'da bu türk ve italyan mafyası soruşturmasını yürütürken öldürülen italyan yargıcın adıdır.

paul waridel, "sarı avni" diye bilinen avni karadurmuş'un (musullu) ortağıdır. waridel, 14 haziran 1985 günü isviçre'de "pizza connection" diye bilinen uyuşturucu madde kaçakçılığı davasında amerikalı yargıçlara verdiği ifadede (s. 67, satır 5) cantürk'ün, sarı avni'nin ortağı olduğunu söylemekte, ifadesinin bir başka yerinde de (s. 130) yunan gizli istihbarat örgütüne bilgi verdiğini anlatmaktadır. (southern district reporters us. court house, foley square, new york, n.y.-791-1029)

"özgür gündem" gazetesi ortağı behçet cantürk adı, torino ceza yargıçlığı'nın 3 aralık 1986 gün ve 3/85 sayılı son soruşturma açma kararının 57. sırasında da geçiyor (türkçe çeviri, s. 178/.

cantürk'ün para kaynağının uyuşturucu madde kaçakçılığından gelmediği mahkeme kararı ile kanıtlandı diyelim, nedir öyleyse bu paraların kaynağı?

türkleri kürtlere, kürtleri de türklere karşı kışkırtıp, yaptıkları uyuşturucu ve silah kaçakçılığından yine vurgunlar vurmaya hazırlananlar var. bunların bir kısmı "kısmetim-i" ve "lucky-s" gemileriyle yakalandı.

ötekiler kim?.."

uğur mumcu gazeteci suikast saldırı cinayet sedat peker uyuşturucu mehmet ağar