Türkiye, yaşamına son veren 20 yaşındaki Enes Kara'ya ağlıyor: "Ahh be çocuk!"

TAKİP ET

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Enes Kara'nın intiharı ve geride bıraktığı not Türkiye'yi derinden sarstı. Zorunlu olarak cemaat yurdunda kaldığını belirten Kara'nın yaşamına son vermesinin ardından on binlerce mesaj paylaşıldı.

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara, intihar ederek yaşamına son verdi. 20 yaşındaki Kara, yaşamına son vermeden önce yayınladığı videoda zorunlu olarak cemaat yurdunda kaldığını ve baskı gördüğünü söyledi.

Aykiri.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak'ın gündeme getirdiği Kara'nın yaşamına son vermesi Türkiye'yi derinden sarstı. Sosyal medyadan on binlerce mesaj paylaşıldı. Ünlülerden siyasilere birçok isim Kara'nın ölümü sonrasında paylaşım yaptı.

Batuhan Çolak: İntihar eden tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara ve geride bıraktıkları


Şarkıcı Demet Akalın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Enes Kara. ahhh be çocuk" ifadelerini kullandı.

Eski MHP milletvekili Sinan Ogan ise, "Gencecik çocuğun hayatını karartmışlar. Çok yazık. Dinlerken insanın içi parçalanıyor. Yurt konusunda devlet tekeli derhal sağlanmalıdır. Bütün yurtlar devlet eliyle açılmalı, işletilmeli, üniversiteyi kazanan her genç için yurt ücretsiz olmalıdır. Başka yolu yok" açıklamasında bulundu.


Enes Kara'nın yaşamına son vermesinin ardından yapılan paylaşımlardan bazıları şöyle:




 

Üniversitelerde yurt gerçekleri: Cemaat yurdunda Seni özel seçtik dediler!

ALİMDER yurdunda aşçı olarak çalışan şahıs, öğrencinin kafasını kesip göğsüne koydu

türkiye enes kara tıp fakültesi elazığ cemaat yurtdu fırat üniversitesi