The Economist: Türkiye'de tatil için tek yapmanız gereken Erdoğan hakkında paylaşım yapmamak

TAKİP ET

İngiltere'nin en köklü dergilerinden The Economist, Türkiye'deki pandemi turizmini ve hükümetin faaliyetlerini yazdı. Economist, söz konusu haberinde "Türkler eve kapandı, ülke turistlere kaldı. Tatil için tek yapmanız gereken Erdoğan hakkında paylaşım yapmamak. Çünkü yılda en az 36 bin kişiye soruşturma açılıyor" diye yazdı.

Geçtiğimiz hafta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Turistin göreceği herkesi aşılayacağız" demesi ve ardından dün Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait 'GoTürkiye' hesabından Türklerin "İyi eğlenceler. Ben aşılandım" maske taktığı video paylaşması tepki çekmişti.

Mevlüt Çavuşoğlu: Turistin göreceği herkesi aşılayacağız

Türkiye'de hükümetin Türk vatandaşlarını aşağılayıcı söylem ve faaliyetlerinin ardından Avrupa medyası da haberlerine devam ediyor. İngiltere'nin köklü dergilerinden The Economist, "Türkiye'de Pandemi Turizmi" başlıklı haberinde "Türkler eve kapandı, ülke turistlere kaldı. Türkiye'deki turistler çoktan şımartılmış durumda" ifadelerini kullandı.

Ayrıca haberde, turistlerin tek yapması gerekenin "Erdoğan hakkında tweet atmamak" olduğu yazıldı. Söz konusu haberde, "Tatil için tek yapmanız gereken Erdoğan hakkında paylaşım yapmamak. Çünkü yılda en az 36 bin kişiye Cumhurbaşkanına hakaretten soruşturma açılıyor" denildi.

Turizm Bakanlığı'nın Türkiye'yi tanıtım videosundaki Türkler Biz aşılandık maskesi takıyor!

TÜRKİYE'DE TATİLİN UCUZLUĞU ANLATILDI
Türkiye'nin birçok açıdan turistler için cazip bir ülke olduğu, "Yemekler harika, insanlar misafirperver. İki yılda Türk Lirası'nın Dolar karşısında yüzde 60'a yakın değer kaybetmesi de Türkiye'de tatili ucuza getiriyor. Lüks bir otel odası, Avrupa'nın merkezindeki sıkışık otelden daha ucuz" sözleriyle anlatıldı.

Dergiye röportaj veren Kazakistan vatandaşı ise Türk komşuları evden çıkamazken kendisinin yüzmeye gidemeyeceğini söyledi. Kazak turist, "Bunu onlara yapamam, adaletsizlik olur" ifadelerini kullandı.

the economist turist turizm pandemi salgın koronavirüs