Tarım ve Orman Bakanı: "Bu ülkede 5 milyon mülteci var 'Biz açız' dediklerini duydunuz mu"

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'nin Türkiye'de yaşayan sığınmacılarla ilgili sözleri dikkat çekti. Kirişçi, Türkiye'de 5 milyon sığınmacı yaşadığını iddia ederek " 'Biz açız' dediklerini duydunuz mu? Onlar da bu ülkenin ürettiğini tüketiyor. Bu ülke 75-100 milyon turisti ağırlayacak durumda" ifadelerini kullandı.

TRT Haber Özel yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Kirişci, ramazan ayında gıda konusunun öne çıktığını belirterek, salgında dünyada tedarik zincirinin bozulduğunu, emtia fiyatlarında anormal yükselişler olduğunu anlattı.

Vahit Kirişci, stratejik ürünlere öncelik verilmesi gerektiğini belirterek "Ülke olarak, un, yağ ve şekerin hammaddesi olan ürünleri üretiyor olmamız gerekiyor. Burada hububata, baklagillere, yem bitkilerine, yağlı tohumlara ve şekere önem vermemiz gerekiyor. Bitkisel üretimin karşı tarafında olan hayvansal üretim var. Et süt, yumurta, bunlar için yeme ihtiyacımız var. Et, süt, yumurtanın hammaddesi olan ürünleri karşılıyor olacağız."

'BİZ AÇIZ' DEDİKLERİNİ DUYDUNUZ MU
"Her yıl nüfusu 1 milyon artan bir ülkeyiz. 2002'de 65 milyon olan ülke nüfusu şu anda 85 milyon, 5 milyon mülteci var. "Biz açız" dediklerini duydunuz mu? Onlar da bu ülkenin ürettiğini tüketiyor. Bu ülke 75-100 milyon turisti ağırlayacak durumda." 

vahit kirişçi biz açız mülteciler açıklaması tarım ve orman bakanı