Taliban'ın sözcüsü TRT'ye konuşturuldu: "Türkiye bizim kardeşimiz!"

TAKİP ET

Türkiye'nin terör örgütü olarak kabul ettiği Taliban'ın sözcüsü Zabihullah Mücahid, TRT'ye çıkarıldı. TRT Arabi'ye röportaj veren Mücahid, "Türkiye ile iyi ilişkiler istiyoruz, Türkiye bizim kardeşimiz" dedi.

Türkiye'de skandal olaylar yaşanmaya devam ediyor. Daha önce terörist Osman Öcalan'ı ekranlara çıkaran TRT, bu kez terör örgütü Taliban'ın sözcüsü Zabihullah Mücahid'ten röportaj aldı. TRT Arabi'ye konuşan Mücahid, "Türkiye ile iyi ilişkiler istiyoruz, Türkiye bizim kardeşimiz" dedi.

Taliban sözcüsü, Afganistan'da sorunun çözümünün İslam hükümetinde olduğunu savunarak, barış ve güvenliği yeniden canlandırmak ve yeniden inşa sürecini başlatmak için diğer ülkelerle çalışmak istediklerini öne sürdü. Mücahid, Türkiye ile de iyi ilişkiler içinde olmayı arzu ettiklerini belirtti.

Taliban sözcüsü, Kabil havaalanının, diplomatik misyonların ve elçiliklerin güvenliğinin Afganların sorumluluğunda olduğunu, aksi bir tutumu ülkenin içişlerine müdahale olarak değerlendireceklerini kaydetti.

Mücahid,  "Türkiye ile iyi ilişkiler istiyoruz, Türkiye bizim kardeşimiz, inanca dayalı pek çok ortak noktamız var. Türkiye'nin geçmişi bırakıp bugüne ve geleceğe dönmesini istiyoruz. Ondan sonra diyalog isteyebiliriz." diye konuştu.

19 Temmuz'da Taliban'ı işgalci olarak tanımlayan Erdoğan, 20 Temmuz'da yaptığı açıklamada "Nasıl ki ABD ile bazı görüşmeleri Taliban yaptıysa, Taliban bu görüşmeleri Türkiye ile daha rahat yapması lazım. Çünkü Türkiye'nin inancıyla alakalı ters bir yanı yok, onlarla bu konuları daha iyi görüşebileceğimize ihtimal veriyorum"  demişti.

Erdoğan'dan Taliban açıklaması: Bizimle ters yanı yok


 

taliban trt trt arabi erdoğan afganistan afgan