Süleyman Soylu'nun Devlet Bahçeli'ye yönelik sözleri yeniden gündem oldu: "Bozkurt yapabiliyorsan Şırnak'ta yap"

TAKİP ET

Devlet Bahçeli'nin Süleyman Soylu'ya destek veren açıklaması sonrasında o görüntüler yeniden gündem oldu. Soylu, 2015'deki konuşmasında "Bahçeli, Ay yıldızlı bayrağı sallayıp, bozkurt yapabiliyorsan Diyarbakır'da, Şırnak'ta yap" ifadelerini kullanıyor.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, kendisine ağır hakaretler eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki göstererek bakanlığın önüne gitmek istedi. Özdağ, polis engeliyle karşılaştı.

Özdağ'ın TBMM önünde çok sert bir açıklama yapmasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de sosyal medya hesabından Süleyman Soylu'ya destek verdi.

Devlet Bahçeli, Süleyman Soylu - Ümit Özdağ geriliminde tarafını seçti

O SÖZLER GÜNDEM OLDU
Bahçeli'nin Soylu'ya desteğinin ardından Haziran 2015'de Trabzon'da miting düzenleyen Süleyman Soylu'nun Bahçeli'ye yönelik sözleri yeniden gündem oldu.

Soylu, Bahçeli'ye yönelik konuşmasında şu ifadeleri kullanıyor:
"Bazen MHP binalarının önünden geçerken bana işaret yapıyorlar, kendi işaretleri var ya. Ey arkadaşlar, Trabzon’da Araklı’da milliyetçilik yapmak kolay. Arkadaş, sen burada bana milliyetçilik yapacağına git Diyarbakır’da yap o işareti de delikanlılığını göreyim senin.

Hadi Diyarbakır’da eline bir ayyıldızlı bayrak al da bir miting yap Devlet Bahçeli. Sana söylüyorum git bakalım Batman’da, Şırnak’ta, Hakkari’de, Van’da, Ağrı’da yap. İzmir’de, Antalya’da, Konya’da yapmak kolay. Bizim milliyetçiliğimiz nedir biliyor musunuz?

Bizim milliyetçiliğimiz üretim, medeniyetimizin mirasına sahip çıkma milliyetçiliğidir, Altay tankıdır, Cirit füzesidir, Atak helikopteridir, 18 bin kilometre bölünmüş yol yapmaktır, Türkiye Cumhuriyeti’nin Merkez Bankasını boşaltanlara karşı 130 milyar dolar Merkez Bankamızda döviz rezervi bırakmaktır. Bizim milliyetçiliğimiz kuru laf milliyetçiliği değil bizim milliyetçiliğimiz Hakkari’nin Yüksekova’sında havalimanı yapıp orada ayyıldızlı bayrağı dalgalandırmaktır.”

süleyman soylu devlet bahçeli trabzon milliyetçilik ümit özdağ