Soruşturma başlatılan İYİ Partili Ünal Çetin hakkında "kovuşturma yer yoktur" kararı!

TAKİP ET

İYİ Partili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin hakkında, KHK ile ihraç edilmiş ancak beraat etmiş bir kişiyi işe aldığı için soruşturma açılmıştı. Olaya ilişkin yeni gelişme yaşandı.

İYİ Partili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin hakkında, meslekten ihraç edilen ancak beraat etmiş ve tazminat almaya hak kazanmış bir hakimi belediyede çalıştırdığı için soruşturma açılmıştı. Soruşturmaya ilişkin yeni gelişmeler yaşandı.

Halktv yazarı İsmail Saymaz, Gökçeada Cumhuriyet Başsavcılığı, olaya ilişkin kovuşturmaya yer olmadığına karar verdiğini yazdı. Saymaz, "Kararda, eylemin şirket faaliyeti kapsamında kaldığı, görevi kötüye kullanma dışında suç tespit edilemediği belirtildi" dedi.

İçişleri Bakanlığı'ndan Gökçeada Belediyesi'ne İşe niye aldın soruşturması

İsmail Saymaz'ın yazısı şöyle:
"Beraat eden KHK'lılar belediye şirketinde çalışabilecek
Geçen 10 Ocak'ta yazmıştım.

İyi Partili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, KHK ile ihraç edilip mahkemede aklanan eski Hakim N.G.'yi belediyenin Gök-AŞ adlı şirketinde işe koyduğu için İçişleri Bakanlığı'nca soruşturma açıldı. Bakanlık, N.G.'nin güvenlik soruşturmasına ve arşiv araştırmasına bakmadıkları ve yalnızca adli sicil kaydına göre işe kabul ettikleri için Çetin ve şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Akpolat için soruşturma izni verdi.

Ünal, baskılara rağmen N.G.'yi atmadı.

Danıştay'da itiraz etti.

Danıştay 1. Dairesi, Çetin'in verdiği kararın belediyedeki görevleri kapsamında değil, şirket kapsamında kaldığına, savcılığın doğrudan soruşturma açması gerektiğine hükmetti. Soruşturma izni kaldırılırken, dosya Gökçeada Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletildi. Başsavcılık, 11 Ocak'ta kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Kararda, eylemin şirket faaliyeti kapsamında kaldığı, görevi kötüye kullanma dışında suç tespit edilemediği belirtildi.

Bu karar beraat eden veya haklarında dava açılmamış KHK'lıların yerel yönetimlerde çalışmalarının önündeki fiili engeli kaldırdı.

Ayrıca İBB'de, 557 terör iltisaklı personelin çalıştırdığı iddiasıyla açılan özel teftişi de etkiliyor. Çünkü İçişleri Bakanlığı, İBB'yi personelin güvenlik soruşturmasını ve arşiv araştırmasını yapmamakla suçlanıyor.

Başkan Çetin, haklı çıkmanın sevincini yaşıyor.

Ancak hala kaygıları var.

Şunları söylüyor:

"Hukuk garabeti son buldu. Tek bir kaygımız var; adaletin tesis edildiği ülkemizde en doğru hizmeti verebilmek. Gelin görün ki beraat kararı tanınmadan soruşturma başlattılar. Belki kamuoyunun tepkisi olmasa davaya dönüşecek ve yıllar sürecekti. 'O kişiyi işten çıkar' diye beraat almış insanları aforoz edenleri söylemek bile istemiyorum. Bugün gayri hukuki soruşturma kapandı. Eminim ki yarın ben veya bir başkası benzer suçlamalara maruz kalacağız. Mağdurlar adliye kapısında adalet arayacak. Bu olmaz. Adaletin sağlaması gerekenler siyasi saiklerle hareket etmemeli."

khk gökçeada belediyesi gökçeada iyi parti ünal çetin