Şeyh Said'in torunu İstanbul'da konuştu: Atatürk için skandal sözler

TAKİP ET

Vatan haini Şeyh Said'in torunu Abdulillah Fırat, İstanbul'daki bir konferansta konuştu. Fırat, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret etti.

İstanbul'da Avesta Yayınları tarafından İsmail Beşikçi Vakfı salonunda düzenlenen, “Hareketinden 97 yıl Sonra Şeyh Said Efendi ve İlk Defa Yayımlanan Kitapları” konulu panelde, Şeyh Sait’in torunu, Refah Partisi eski milletvekili Abdulillah Fırat konuştu. 

ATATÜRK’E HAKARET ETTİ
Torun Abdulillah Fırat konuşmasında dedesi Şeyh Said’ten övgü ile söz ederken, Atatürk’e “Stalin gibi kıyımlar yaptı” diyerek hakaret etti. 

Şeyh Said’in yanındakilere, “Benim ejderham Mustafa Kemal'dir. O gelecek ve bize büyük zulüm yapacak” dediğini öne süren torun Abdulillah Fırat, Irak'ın kuzeyindeki Peşmerge yönetiminin elebaşı Mesut Barzani’nin babası Molla Mustafa Barzani’nin Şeyh Sait’in yolundan gittiğini iddia etti.

ŞEYH SAİd’İN TORUNU: "HAYALİ BAĞIMSIZ KÜRDİSTAN"
Şeyh Said'in “bağımsız bir Kürdistan” ideali olup olmadığı şeklindeki bir soru üzerine ise Abdulillah Fırat, "Şeyh Said ırkçı değildi ancak elbette bağımsız bir Kürdistan İslam Devleti hayali ve arzusu vardı" diye konuştu.

ETKİNLİĞİ AFİŞİ

 

Ali Babacan'ın DEVA Partisi'nde 'Şeyh Said' kavgası!

Ümit Doğan: Şeyh Sait'in gerçek yüzü

HDP'nin Kürtçe hesabı, vatan haini Şeyh Said'i andı!

şeyh sait şeyh said atatürk istanbul istiklal mahkemeleri abdulillah fırat