Şekerle ilgili gergin bekleyiş: Marketlerde şeker bulunamayacak!

TAKİP ET

Marketlerde şeker bulunamazken, vatandaşlar şekere zam gelip gelmeyeceğini merak ediyordu. Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Baki Remzi Suiçmez, şeker fiyatlarına zam geleceğini ve marketlerdeki şeker bulma sorununun devam edeceğini söyledi.

Türkiye'de son dönemde gıda fiyatlarından akaryakıta kadar onlarca alanda gelen büyük zamlar vatandaşın belini büktü. Yaşanan fiyat artışlarının ardından şekere de büyük oranda zam gelmesi bekleniyor. Vatandaşlar ise marketlerde şeker bulamıyor.

Marketler, şeker fiyatlarındaki artış nedeniyle tedarik etmekte zorlandıklarını açıklarken, birçok mağazada şeker bulunamıyor. Yaşanan sıkıntı hakkında Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Baki Remzi Suiçmez açıklamalarda bulundu.

"ÖZELLEŞTİRİLME EN BÜYÜK SORUN"
Haber Global'de yer alan habere Baki Remzi Suiçmez, "Kamu fabrikalarının özelleştirilmesi ve getirilen kota en önemli sorundur. Kamu şeker fabrikaları sanayiciye yeterince ürün verememekte özel sektör ise daha yüksek fiyattan sanayiciye ürün gündeme getirmekte. Bu nedenle de tüketicilerimizin marketlerde şeker bulamaması sonucunu gündeme getirecek" dedi.

BİM'den şeker açıklaması: Zorlanıyoruz

şeker market şeker zam şeker fiyatları tedarik zam özelleştirme ziraat