Şanlıurfa'da 2 polisimizi şehit eden Mehmet Aslan, ölü olarak ele geçirildi!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da polislerin dur ihtarına uymak yerine ateş açan ve 2 polisimizi şehit eden Mehmet Aslan isimli şahıs ölü olarak geçirildi. Aslan'ın onlarca suç kaydı olmasına, cinayetten cezaevine girmesine rağmen serbest kaldığı ortaya çıkmıştı.

Şanlıurfa Emniyeti'ne bağlı sivil polisler, "Silah kaçakçılığı" ihbarı üzerine bir aracı durdurmak istediler. Mehmet Aslan isimli şahsın kullandığı araçtan polislerin üzerine ateş açıldı. Açılan ateş sonucu Komiser Yardımcısı Abdullah Yasir Binici ile polis memuru Cemal Bozkurt şehit düştü.

Şehitlerimiz için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlenirken her iki polisimin de evli ve 1 çocuk sahibi oldukları öğrenildi.

Emniyetteki törenin ardından şehitler memleketlerine uğurlanırken, şehitlerimizin mesai arkadaşları katilin peşine düştü. MOBESE incelemeleri ve teknik takip sonrasında yeri belirlenen saldırgan şahsa operasyon düzenlendi.

Şahsın, "Teslim ol" çağrısına silahla karşılık vermesi üzerine düzenlene operasyonda onlarca suç kaydı bulunan polis katili Mehmet Aslan (42) ölü olarak ele geçirildi. 

CEZAEVİNDEN TAHLİYE OLMUŞ
Mehmet Aslan’ın 2004 yılında cinayet suçundan tutuklandığı, 2013 yılında da tahliye olduğu belirtildi. Aslan'ın cinayetin yanı sıra gasp, adam yaralama, tehdit, mala zarar verme, ruhsatsız silah bulundurma gibi suçlardan yaklaşık 30 kaydı bulunduğu bildirildi.

Batuhan Çolak: Polislerimizi şehit eden cezaevinden tahliye edilmiş

şanlıurfa polis şehit 2 polis şehit terörist mehmet aslan suç kaydı cinayet