O türbe ile ilgili çarpıcı iddia! Gülbahar Hatun Hristiyan olarak öldü!

TAKİP ET

Ünlü sanatçı Zülfü Livaneli sosyal medya hesabında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na açılan soruşturma ile gündeme gelen Gülbahar Hatun ile ilgili dikkat çeken iddialarda bulundu.

Ünlü sanatçı Zülfü Livaneli kendi yazdığı “Livaneli’nin Penceresinden” kitabını kaynak göstererek sosyal medya hesabında bazı paylaşımlarda bulundu.

Fatih Sultan Mehmet’in ve eşi Gülbahar Hatun’un türbelerinin eski Havariyyun Kilisesi ile aynı yerde bulunduğunu söyleyen Livaneli, Gülbahar Hatun’un hiçbir zaman Müslüman olmadığını iddia etti. Gülbahar Hatun’un bir Hıristiyan olarak öldüğünü söyleyen Livaneli, Gülbahar Hatun’un İslam’a dönmemesine rağmen neden bir Müslüman gibi adına türbe yapıldığını da şu sözlerle açıkladı;

İçişleri'nden Ekrem İmamoğlu'na 'ellerini arkadan bağladın' soruşturması!

“Gülbahar Hatun hiçbir zaman Müslümanlığa dönmedi. Hıristiyan olarak öldü. Hatta bu durumda hocalar ne yapacaklarını şaşırdılar. Padişahın karısına Kur'an okumaları lazım ama Hıristiyan olduğu biliniyor, hiç gizlenmedi bu, bir Hıristiyan için nasıl Kuran okuyacaklar? Şöyle Türk usulü bir çözüm buldular. Pragmatik bir çözüm: Sırtlarını döndüler türbeye, öyle Kuran okudular…”
 

gülbaharhatun türbe