Mustafa Destici'den AKP ile MHP'ye seçim barajı ve sığınmacı tepkisi

TAKİP ET

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AKP ve MHP'nin Meclis'e sunduğu seçim yasasına tepki gösterdi. Destici, "Seçim barajı olmamalı oluyorsa da yüzde 3 olur. 10'dan 7'ye inmesi yeterli değildir" dedi. Destici, Suriyeliler konusunda ise "Kalıcı hale gelmelerini doğru bulamayız" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Destici, AKP ve MHP'nin TBMM'ye sunduğu Seçim Kanunu teklifi hakkında konuştu.

Cumhur İttifakı ortaklarına tepki gösteren Destici, seçim barajının yüzde 7'ye düşürülmesini yeterli bulmadığını belirtti.

Destici, "Baraj olmamalı, oluyorsa da yüzde 3 olur. 10'dan 7'ye inmesi bir şey midir? Evet bir şeydir; ama yeterli değildir. BBP cumhur ittifakının birleşenidir. Önceliğimiz ittifaktır. Seçimleri kazanması için çalışacağız. Önümüzdeki seçimlerle ilgili BBP kendi adaylarıyla seçime katılacaktır" ifadelerini kullandı.

"SIĞINMACILAR GERİ DÖNMELİ"
Destici, Suriyeli göçmenlerle ilgili soru üzerine de, "Zorda kalana kapımızı açarız, besleriz; ama savaş sona erdiğinde arzumuz insani ve uluslararası hukuk çerçevesinde Suriyelilerin, Afganların ülkelerine sağsalim dönmelerini sağlamaktır. Kalıcı hale gelmelerini doğru bulamayız" dedi.

Erdoğan'dan mülteci çıkışı: Suriyelileri, Afganları ülkelerine göndermeyeceğiz!

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş: Hatay elden gidiyor, yeni doğan 4 çocuktan 3'ü Suriyeli!

Batuhan Çolak yazdı: Türkiye'ye giren Afgan kaçak, ağır silahlarını gösterip kimlik istedi!

Batuhan Çolak: Suriyeliler vatandaş olunca, devleti suçlamaya başladı

mustafa destici akp mhp sığınmacı mülteci erdoğan bahçeli suriyeli afgan