Mansur Yavaş'tan sığınmacı çıkışı: "Misafirler ülkelerine dönmeliler"

TAKİP ET

ABB Başkanı Mansur Yavaş, sığınmacılarla ilgili çarpıcı bir mesaj yayınladı. Yavaş, "Yetkililerin acil eylem planı oluşturmasını ve misafirlerin ülkesine dönüşünü sağlamasını umuyorum" ifadelerini kullandı.

Ankara Altındağ'da Suriyelilerin bıçaklı saldırısı sonrası yaşamını yitiren 18 yaşındaki Emirhan Yalçın taziye mesajları gelmeye devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş konuyla ilgili yayınladığı mesajında sığınmacılar için ilk kez "Ülkelerine dönmelerini umuyorum" mesajını verdi.

Yavaş, Emirhan Yalçın'ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirirken, olayların ülke çapında kontrolden çıkmadan bir an önce yetkililerin harekete geçmesi çağrısında bulundu.

İşte Mansur Yavaş'ın o açıklamaları:

"Altındağ'daki elim olayda kaybettiğimiz Emirhan evladımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Ülkemizin birçok yerinde yaşanan bu sorun kontrol edilemez bir hal almadan yetkililerin acil eylem planı oluşturmasını ve misafirlerin ülkesine dönüşünü sağlamasını umuyorum.

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yasal yetkimiz bulunan alanlarda ve parklarda güvenlik önlemlerimizi artırarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz."

Ankara Altındağ olayları! Suriyeliler 2 genci bıçakladı, Emirhan Yalçın hayatını kaybetti

altındağ emirhan yalçın suriyeliler ankara mansur yavaş sığınmacı