Kanal İstanbul'un çevresinin Araplara satılmasına tepkiler büyüyor

TAKİP ET

Batuhan Çolak'ın gündeme getirdiği Kanal İstanbul'un çevresinin Araplara satılmasına tepkiler büyüyor. Ürdünlü bir firma yetkilisinin 'Şükürler olsun' diyerek aylardır bekledikleri kararın çıktığını söylediği video sosyal medyada gündemin ilk sırasına yerleşti.

Kanal İstanbul'un çevresindeki imar uygulaması Arapları sevindirdi. Arapça yayın yapan bir kanalda Ürdünlü firma yetkilisinin, “Kanal İstanbul kâğıt üstünde bir hayal ve ümitti ama bugün Allah'a şükür gerçekleşen bir proje oldu” sözlerini sarf etmesi gündem oldu.

Batuhan Çolak yazdı: Sezen Aksu, Balıkçı derken Kanal İstanbul çevresi Araplara satılmaya başladı!


Aykiri.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak'ın gündeme getirdiği Kanal İstanbul'un çevresine kurulacak olan Yenişehir'in Araplara satışı sosyal medyada gündemin ilk sırasına oturdu.

"TÜRK VATANDAŞLIĞI ALABİLECEKLERİ ARSALAR"
Çolak'ın paylaştığı bir başka videoda, Kanal İstanbul'un çevresine kurulacak "Yenişehir" bölgesindeki arsaların reklamıda yapılıyor. Videoya göre firma yetkilisi bu arsalar için "Bunlar herhangi bir yabancının sahip olabileceği, Türk vatandaşlığı almaya hak kazandırabilecek arsalardır" ifadeleri kullanıyor:

Twitter'da ilk sıralara yerleşen konuya tepkiler ise çığ gibi büyüyor. İşte tepkilerden bazıları:






SİYASİLERDEN TEPKİLER
Kanal İstanbul'un çevresinin Araplara satılmasına siyasilerden de tepki geldi. İYİ Parti milletvekili Metin Ergün, "Parsel parsel satıyorlar" diyerek tepki gösterdi.


CHP İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu ise "Topraklarımız yabancılara yok fiyatına peşkeş çekilecek... Şimdiden yağma kampanyası başlamış" dedi.




kanal istanbul arap ürdün video kanal istanbul yenişehir araplar imar planı kanal istanbul araplara satılıyor