İşte Sedat Peker'in Suriye'ye TIR'larla gönderdiği o askeri yardımlar!

TAKİP ET

Sedat Peker bugün yayımladığı videoda, Suriye iç savaşı sırasında Bayırbucak Türkmenlerine yolladığı askeri ekipman dolu TIR'larla birlikte başka TIR'ların da Suriye'ye gönderildiğini ve bu tırların SADAT tarafından El-Nusra adlı örgüte teslim edildiğini iddia etti.

Sedat Peker yayımladığı 8’nci videosunda da çarpıcı iddialarda bulundu. Peker, Suriye İç Savaşı sırasında Bayırbucak Türkmenlerine askeri ekipman dolu TIRlar gönderdiğini ancak bazı milletvekillerinin önerisiyle kendi TIR kafilesine yeni TIR'ların eklendiğini ve bu tırların içinde silah olduğunu iddia etti.

Peker ayrıca kendi kafilesine eklenen tırların SADAT tarafından organize edildiğini ve bu TIR'ların içinde ne olduğunu ilk başta bilmediğini de öne sürdü.

SADAT nedir? SADAT'ın açılımı ve faaliyet alanı ne? Adnan Tanrıverdi kimdir?

Peker’in olayla ilgili açıklamalarının tümü şöyle; 
“Diyorduk ya, Suriye'de sorun var. Şimdi bu konuyu konuşmaya başlayacağız. Kıymetli kardeşlerim MİT tırları yakalandıktan sonra kendi kafamda şöyle bir şey oluşmuştu, ‘Biz oraya, hem toplumun duygularını yükseltmek, hem Türkmenlere kıyafet, İnsansız Hava Aracı... Ama bunlar sayıca çok fazla. Telsizlerden tutun, çelik yelekler, onlar bunlar. Bu projeyi de düşündük, o milletvekili arkadaşla da konuştuk, o da iletmesi gereken yerlerle konuştu. Sonra ‘biz ek tırlar verelim, sizin tırlarla beraber’ işte. Bizim tırların basına resmini veriyoruz, benim adıma giden başka araçlar var. Onlar da başka yerlerdeki Türkmenlere gidiyor. Ama biz o araçların içinde ne olduğunu bilmiyoruz. Bilmiyoruz dediğim, silah var, onu biliyoruz, çocuk değiliz. Ama bu MİT ya da askeriye tarafından organize edilmiyor. Bu SADAT tarafından organize ediliyor. O SADAT'ın içerisindeki bir ekip tarafından. Bunların hepsini kendi paramla alıyorum. Ama benim adıma gidiyor. İşlem yapılmıyor, direkt geçiş yapıyor. Sonra bana, ‘Bize de biraz verir misin?’ Ben de tamam dedim”

Peker ayrıca gönderilen ekipman ve silahların El Kaide'nin Suriye kolu olan El Nusra 'ya teslim edildiğini de iddia etti.

Peker bu konuda “Türkmenler her yerde video çekip teşekkür ediyor. Bir iki tanesi Arapça konuşuyordu. Sonra bir Türkmen arkadaş, 'Onlar El-Nusra'cı' dedi. Diğer arkadaşlar da bana 'Bu gidenler, El-Nusra'ya gidiyor' diyor. Benim üzerimden gidiyor, ama ben yollamadım. SADAT'çılar yolladı” ifadelerini kullandı. 

SADAT'tan Sedat Peker'in El Nusra'ya silah gönderildi iddiasına açıklama

Peker, Suriye’ye gönderdiği çelik yelek, arazi aracı ve kamuflaj gibi ekipmanların fotoğraflarını servis ediyor ve bu ekipmanların Özgür Suriye Ordusu’na gittiğini belirtiyordu.

İşte Peker'in Suriye'ye gönderdiği ekipmanların fotoğrafları;











 

sedat peker suriye el nusra silah ekipman tır yardım tırı bayırbucak türkmenleri sadat