İstanbul Taksim'de çekilen görüntüler tartışma konusu oldu! Esnaftan tepki

TAKİP ET

Görüntüler İstanbul Taksim'den... "Travestiler sokağı" olarak da bilinen bölgede toplanan yüzlerce yabancı uyruklu şahıs, travestilerin cama çıkması ve kendilerini içeri alması için böyle tezahürat yaptı.

BERAT TEMİZ / AYKIRI

İstanbul'da Ramazan bayramının birinci gününde çekilen görüntüler sosyal medyanın en çok konuşulanları arasına girerken yeni görüntüler ortaya çıktı.

Beyoğlu Taksim'deki Demirören AVM'nin arka sokaklarındaki "Travestiler sokağı" olarak bilinen bölgede görüntüler dikkat çekti.

Bayram dolayısıyla çalıştıkları yerlerin tatile girmesinden faydalanan yabancı uyruklu yüzlerce kişi, Küçük Bayram sokağında, travestilerin cama çıkması ve kendilerini eve alması için tezahüratlar yaptı.

Kalabalığın büyük çoğunluğunu, Afganistan ve Pakistan'dan yurda kaçak olarak giren kişilerin oluşturduğu görüldü. 

Bina önünde toplanan yüzlerce yabancı uyruklu şahsın tezahüratları ve alkışları, bir Türk vatandaşı tarafından saniye saniye böyle kaydedildi:

"DÜKKANIMI AÇMAYA KORKUYORUM"
Aykırı'ya konuşan bölgedeki esnaflar yaşananlara tepki gösterdi. Bayramla birlikte bölgeye çok sayıda yabancı uyruklu kişinin geldiğini belirten bir esnaf, "Burada adı konmamış bir işgali yaşıyoruz. Bu gördüğünüz manzara çok acınası bir tablodur. Burada böyle bir sokağın bulunması bile başlı başına bir konuyken, bu sokağın bu kadar ilgi görmesi, sıralar oluşması ve neredeyse yüzde 100'ünü yabancı uyrukluların oluşturması içimizi acıtıyor. Yetkililerden bir an önce bu sokağın temizlenmesini istiyoruz. Ne huzurumuz kaldı ne de iş yapabiliyoruz. Kimin gelip gittiği belli değil. İnanın dükkanımı açmaya korkuyorum" dedi

TRAVESTİLERE TEZAHÜRAT YAPANLAR YAKALANDI
Yüzlerce kaçağın travestilerin cama çıkması için tezahürat yaptığı anların sosyal medyada gündem olmasının ardından Emniyet ekipleri harekete geçti.

Emniyet ekipleri, Beyoğlu, Taksim çevresinde düzenlediği operasyonlarda 37 Afganistan, 18 Suriye, 18 Pakistan, 8 Bangladeş uyruklu, 6 Filistin ve 10 diğer ülkelerden olmak üzere toplam 97 kaçak yakaladı. Kaçaklar sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine sevk edildi.

Ayrıca, fuhuş yaptığı iddia edilen 29 travestiye ise çevreyi rahatsız etmek suçundan 277’şer lira para cezası kesildi.

İstanbul'un çeşitli noktalarında gündeme oturan görüntüler: Türk yok


istanbul taksim travesti travestiler sokağı küçük bayram sokağı yabancı uyruklu kaçak