İstanbul Başakşehir'de tabelalar Arapça oldu, Türkçe neredeyse kalmadı!

TAKİP ET

İstanbul Başakşehir ilçesindeki Fenertepe Meydanı'ndaki görüntüler dikkat çekiyor. Tabelalarda Türkçe kelime bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Türkçe konuşanların sayısı ise parmakla sayılıyor.

İstanbul Başakşehir'in en merkezi yerlerinden biri olan Fenertepe Meydanı'nda kaydedilen görüntüler dikkat çekiyor.

Arapların yoğun yaşadığı bölgedeki dükkanlarda Türkçe kelime bulmak neredeyse imkansız hale geldi.

Son dönemde evlerin vatandaşlık için Araplara satıldığı ve Türk müşterilere ev verilmemesiyle gündeme gelen bölgede Türkçe konuşan kişi sayısı ise parmakla sayılıyor.

Aykiri.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, bölgede yaşayan vatandaşlardan gelen şikayetleri "Başakşehir'in bozulan ekonomik ve demografik yapısı; vatandaşlar tepkili" başlıklı yazısında köşesine taşımıştı. Çolak'ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Bir okuyucumuz Fenertepe meydanı ile ilgili ulaştı. Sözü kendisine bırakıyorum:
"Abi bu meydanın çevresinde 50 dükkan saysak 40’ı Arapça tabelalı, Türkçe olanlar da zincir işletme tarzı yerler. Fotoğrafta görünen binaların alt tarafında millet kütüphanesi var ve İçerde Arap öğrenciler Türk öğrencilerden daha fazla kütüphane bilinci olmayan insanlar.

Kütüphane içerisinde yüksek sesle sohbet edenler var. Mola yerlerinde çoğunluk Arapça konuştuğu için kendimi kötü hissediyorum resmen koca bir Arap şehrine dönmüş. Orda oturan insanlar çoğunlukla zengin araplar ve kendilerini sizden üstün görüyorlar. Anlayacağınız başakşehir çok kötü bir vaziyet içerisinde..." ifadelerini kullandı.

Batuhan Çolak yazdı: Başakşehir'in bozulan ekonomik ve demografik yapısı; vatandaşlar tepkili

istanbul başakşehir başakşehir arapça türkçe video tabela ev konut istanbul