Irak'ta Türk askerinin başına çuval geçiren ABD'li komutan Raymond Odierno kanserden öldü

TAKİP ET

Irak savaşının kilit isimlerinden ABD'li eski Kara Kuvvetleri Komutanı Raymond Odierno 67 yaşında kanserden öldü. Odierno, 2003 yılında Irak'ta Türk askerlerinin başına çuval geçiren birliğin komutanıydı. Ayrıca Odierno, Hulusi Akar'a liyakat nişanı vermişti.

Irak savaşında Amerikan askerlerini komuta eden eski ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Raymond Odierno, kanser nedeniyle 67 yaşında öldü. Odierno, 2015 yılında emekli olmuştu.

Odierno, 2003 yılında Irak'taki 'Çuval Hadisesi' olayında Türk askerlerinin başına çuval geçiren birliğin komutanıydı. Odierno, Türk kamuoyunda "çuvalcı general" olarak biliniyor.

SADDAM İÇİN SÖYLEDİKLERİ GÜNDEM OLMUŞTU
Odierno, Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin yakalandığında "Direnemeyeceği bir çukurun dibindeydi. Sıçan gibi yakalandı." sözlerini kullanmıştı.

BIDEN’DAN TAZİYE MESAJI
ABD ordusunun sözcüsü Terence M. Kelly, “Üzülerek, General Raymond T. Odierno’nun 8 Ekim’de öldüğünü doğruluyorum. Generalin ölüm sebebi Covid-19 değildir” açıklamasını yaptı.

2001 ile 2004 yılları arasında Irak Savaşı’nda Dördüncü Mekanize Piyade Tümeni’ni yöneten Odierno hakkında ABD Başkanı Joe Biden, “O bizim ulusumuzu daha iyi, daha güçlü ve daha güvenli hale getirdi” açıklamasını yaptı.

E. Korgeneral Altay Tokat yazdı: ABD çuval olayından sonra düğmeye bastı!

ırak türk askeri çuval abd komutan odierno