İngiltere, ülkeye kaçak giriş yapanları Ruanda'ya gönderecek!

TAKİP ET

İngiltere hükümeti kaçaklara yönelik dikkat çeken bir karara imza atıyor. Başbakan Boris Johnson'ın bugün açıklaması beklenen plana göre İngiltere, ülkedeki kaçak göçmenleri Ruanda'ya gönderecek.

Türkiye'de son dönemin en çok tartışılan konuları arasında kaçak girişler yer alırken, İngiltere hükümetinden dikkat çeken bir adım geldi.

Boris Johnson hükümeti, ülkeye yasa dışı yollarla giriş yapan kaçakları, 10 bin kilometre uzaklıktaki Afrika ülkesi Ruanda'ya göndermeyi planlıyor. İngiltere'nin kaçakları, başvuruları bitene kadar orada tutacağı ifade edildi.

BBC'nin haberine göre Başbakan Boris Johnson bugün “kaçak göç sorunuyla mücadele” için yeni bir planı duyuracak. Daha sonra dün Ruanda’ya giden İçişleri Bakanı Priti Patel'in göçmenlerin işlemleri tamamlanana Ruanda’da tutulmasını içeren anlaşmanın ayrıntılarını aktaracağı bildirildi.

Başbakan Johnson, dün yaptığı açıklamada Manş Denizi üzerinden İngiltere’ye kaçak göçmen akışının endişe verici boyutlara ulaştığını söylemişti. Johnson’un bugünkü konuşmasında “Merhametimiz sonsuz olabilir ama insanlara yardım etme kapasitemiz sınırsız değil” diyeceği açıklandı.

İngiltere'nin bu adımı "Dünyada bir ilk" olarak yorumlandı.

Pakistanlı kaçaklar kendilerine servis yapan Türk kızını çekip, TikTok'ta paylaştı

Pakistan'da çekilen belgesel gündeme oturdu, tecavüzcülerle röportaj yapıldı!

Bağcılar'da Suriyeli dükkan sahibi vatandaşlara laf attı, polisin yanında tehditler savurdu

ingiltere kaçak giriş ruanda göçmen sığınmacı mülteci kaçak