İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace: "Türkiye ve Pakistan gibi ülkelerde mülteci merkezleri kurmayı planlıyoruz"

TAKİP ET

Düzensiz göçlere karşı kendilerini korumaya geçen Avrupa ülkeleri, Türkiye'yi hedef alan açıklamalarına devam ediyor. Son olarak İngiltere'den Türkiye'ye yönelik 'mülteci' açıklaması geldi. İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, "Afganistan'dan gelecek göç dalgasıyla ilgili Türkiye ve Pakistan gibi ülkelerde mülteci merkezleri kurmayı planlıyoruz" dedi.

Avrupa ülkeleri 'mülteci' akınına karşı kendilerini korumak için çalışmalarına devam ediyor. Yunanistan sınırına 40 kilometre çelik duvar örülürken, kaçak yollarla Avrupa ülkelerine girmeye çalışan mültecilerin botları batırılarak ölüme terk ediliyor. Yaşanan bu gelişmeler karşısında Avrupa ülkeleri, milyonlarca 'sığınmacıya' bakan Türkiye'nin daha fazla 'mülteciye' bakması yönünde açıklamalar yapıyor.

Son olarak İngiltere'den Türkiye'ye yönelik bir açıklama geldi. BBC'ye göre İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, "Afganistan'dan gelecek göç dalgasıyla ilgili Türkiye ve Pakistan gibi ülkelerde mülteci merkezleri kurmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

AVUSTURYA BAŞBAKANI KURZ: "BEN VARKEN AFGAN MÜLTECİ ALMAYACAĞIZ!"
Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, ülkesine daha fazla mülteci almayacağını açıklamıştı. Kurz, "Gönüllü olarak daha fazla mülteci ağırlamamıza açıkça karşıyım ve ben başbakan olduğum sürece bu gerçekleşmeyecek"  demişti.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz: Afgan mülteci alınmasına karşıyım, ben olduğum sürece almayacağız!

"HASTA İDEOLOJİYİ İTHAL ETMEK İSTEMİYORUM"
Ayrıca Kurz, daha önce mülteciler hakkında yaptığı açıklamada, "Bu hasta ideolojiyi Avrupa'ya ithal etmek istemiyorum. Gelen insanlar arasında açıkça homofobik olan ve kadınların haklarını kayıtsız şartsız yukarıda tutmayanların sayısı çok" ifadelerini kullanmıştı. Kurz, mülteciler için en uygun ülkenin Türkiye olduğunu söylemişti.

Avusturya Başbakanı Kurz: Bu hasta ideolojiyi ithal etmek istemiyorum, Mülteciler için uygun yer Türkiye


YUNANİSTAN'DAN DA TÜRKİYE'YE YÖNELİK AÇIKLAMALAR!
Göç dalgasını engellemek için sınır hattına 40 kilometrelik çelik duvar ören ve yüksek teknoloji güvenlik sistemleri deneyen Yunanistan'da Göç Bakanı Notis Mitarachi, "Yunanistan, AB'ye düzensiz girişlerin kapısı olmayacak. Türkiye, Afganistan'dan gelen göç için daha güvenli ve uygun bir ülke" demişti.

"TÜRKİYE'YE DAHA FAZLA DESTEK VERİN"
Yunanistan Göç Bakanı Notis Mitarachi, geçtiğimiz haftalarda, "Avrupa Birliği göçlere hazır değil, kapasite yok. Türkiye'ye daha fazla destek verilsin" açıklamasında bulunmuştu.

BELÇİKA: SURİYELİLER GİBİ AFGANLARI DA TÜRKİYE ALSIN
Belçika İltica ve Göçten Sorumlu Devlet Bakanı Sami Mehdi, Avrupa Birliği'nin Türkiye ile Suriyeli mülteciler için yaptığı anlaşmanın genişletilerek Afganları da kapsamasını istemişti.

Mehdi, “Önce bu insanlar bölgede hoş karşılanmalı. Bunun için de savaştan kaçan göçmenlere yakın çevrede koruma sağlanması önemlidir. Türkiye'yi Afganlar için güvenli bir üçüncü ülke haline getirmek, göç akışlarını yönetmemize yardımcı olacaktır. Türkiye'ye sığınan ve daha sonra sağlam mülteci statüsü alan Suriyelilere daha iyi koruma sunmamızı sağlıyor. Yeterli korumadan faydalanabilmeleri için bu anlaşmanın Avrupa düzeyinde Afgan mültecilere nasıl genişletilebileceğini araştırmalıyız” şeklinde konuşmuştu.

ingiltere avupa türkiye göç göçmen sığınmacı mülteci mülteci merkezi sessiz işgal