Hulusi Akar'dan Afganistan açıklaması: Afgan kardeşlerimizin huzuru için talibiz

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistan hakkında açıklamalarda bulundu. Akar, "Şartlar oluşursa Afgan kardeşlerimizin güvenliği, huzur ve ihtiyaçlarının karşılanması, Afgan kardeşlerimize destek olması için havaalanını işletmeye talibiz" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Genelkurmay İkinci Başkanı Korgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ile Özel Kuvvetler İhtisas Kursu’nun kapanış törenine katıldı. Akar, burada Afganistan hakkında açıklamalarda bulundu.

Amerika'nın Afganistan'dan çekileceğini açıklamasının ardından Kabil'deki Uluslararası Hamid Karzai Havaalanı'nın işletmesi için Türkiye talip olmuştu. Akar, konu hakkında şunları söyledi;

"Son 6 yıldır da tüm Afganistan için önemli olan Uluslararası Hamid Karzai Havaalanı'nın işletilmesini sağladık, sağlamaya devam ediyoruz. Eğer şartlar oluşursa biz yine Afgan kardeşlerimizin güvenliği, huzur ve ihtiyaçlarının karşılanması, Afgan kardeşlerimize destek olması için bu havaalanını işletmeye talibiz. Bu konudaki temaslarımız da sürüyor"
 

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın 'mülteci' açıklamasına tepki: Afganlar mülteci değil, ABD'ye hizmet etmiş askerler!

Türkiye'nin tepkisi sonrasında ABD'den yeni 'Afgan planı' açıklaması: Sınırlar açık tutulmalı!

Erdoğan'dan 'göçmen' açıklaması! Yeni 'sığınmacı' alınacağının sinyalini verdi!

afganistan erdoğan akp hulusi akar afgan