Hükümet intiharlara sessiz: 3 polis memuru intihar etti!

TAKİP ET

Polis intiharları sürüyor, hükümet sessizliğini koruyor. 1 Temmuz'da Ankara, İstanbul ve Mersin'de 3 polis memuru intihar etti. Son 1 ayda 25 polis intihar ederken 2021'in başından itibaren 40'tan fazla polis intihar etti.

BERAT TEMİZ / AYKIRI

Türkiye'de artan polis intiharlarına karşı hükümet sessizliğini koruyor. 2021'in başından itibaren 40'tan fazla polis intihar ederken, 1 Temmuz'da 3 polis memuru intihar etti.

Son intihar olayları ise Ankara, İstanbul ve Mersin'de yaşandı. 2 polis memurunun hayatını kaybettiği öğrenilirken, 1 polis memurunun durumunun ağır olduğu ifade edildi.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Hassas Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurunun intihar ettiği ve kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği öğrenildi.

İstanbul Büyükçekmece'de ise Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli bir polis memuru, beylik tabancası ile başına ateş ederek canına kıydı. 

Mersin'in Tarsus ilçesinde ismi açıklanmayan polis memuru henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı beylik tabancasıyla başına ateş etti. Olay yerine çağrılan ambulansla Tarsus Devlet Hastanesine kaldırılan polis memuru ameliyata alındığı ifade edildi. Polis memurunun sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.

"İNTİHARLAR ARAŞTIRILSIN" ÖNERGESİNİ AKP VE MHP REDDETMİŞTİ
CHP “polis intiharlarının araştırılarak, polisleri intihara sürükleyen sorunların tespit edilip çözülmesi ile polislerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi için araştırılma komisyonu kurulması için” önerge hazırlayarak TBMM Başkanlığı'na sunmuştu. CHP'nin önergesi, AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedilmişti.

Polis intiharları araştırılsın teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

akp polis intihar polis intiharları ankara istanbul