"Hudut namustu" pankartı asan Ahmet Ç'nin avukatlarına tehdit telefonu!

TAKİP ET

Gazeteci Barış Pehlivan, "Hudut namustu" ve "Ülkemde mülteci istemiyorum" pankartı asan 6 Türk gencinden birisi olan ve olaydan sonra zorla alıkonulan Ahmet Ç.'nin avukatlarının tehdit altında olduğunu açıkladı. Avukatların tehdit telefonları aldığı öğrenildi.

Gazeteci Barış Pehlivan, Halk TV'de katıldığı programda "Hudut Namustu" pankartı astıktan sonra zorla alıkonulan Ahmet Ç. ve avukatları hakkında konuştu. Pehlivan, Ahmet Ç.'nin avukatlarına tehdit telefonları geldiğini söyledi.

AVUKATLARA TEHDİT TELEFONU
Pehlivan, "Ahmet Ç.'nin avukatları diyor ki 'Biz de şu an tehdit altındayız. Ne olur Halk TV'de söyleyin, biz de şu anda tehdit altındayız. Aranıyoruz, telefonlarımıza tehditler geliyor. Ahmet Ç.'nin başına gelenlerin aynısının bizim de başımıza geleceğine dair tehditler geliyor' diyor" ifadelerini kullandı.

Pehlivan, şöyle devam etti:
"Savcılığın isim verilen bu meseleye dair gözaltı yapması gerekiyor, ifade alması gerekiyor, bana kalırsa tutuklama yapması gerekiyor. Geçtim, avukatlar can güvenliğinden şüpheli. İsmini veremiyor avukatlar ya! Anlatabiliyor muyum? Konuştuğum avukatlar 'İsmimi anmayın, n'olur' diyor. Çünkü korkuyorlar çünkü onlar da aileleri ile tehdit ediliyorlar. Hal böyleyken ben kime güveneceğim? Emniyete güvenemiyorum, savcıya güvenemiyorum. Kime güveneceğim? Çok çok acı bir durum"

NE OLMUŞTU?
6 Türk genci İstanbul'un çeşitli yerlerine "Hudut namustu", "Ülkemde mülteci istemiyorum" pankartları asmış ve gözatlına alınmışlardı. Gençler serbest bırakıldıktan sonra 6 kişi içinde bulunan Ahmet Ç., geçtiğimiz günlerde zorla alıkonularak tehdit edilmişti.

Ahmet Ç., Twitter hesabından söz konusu pankartı Buğra Kavuncu'nun kendisine para karşılığında astırdığını söylediği bir video yayımlamış, yakınları Ahmet'e ulaşılamadığını ve videonun tehdit altında çekildiğini düşündüklerini söylemişti.

Daha sonra Ahmet Ç., savcılıkta söz konusu videonun tehdit altında çektirildiğini, ailesi üzerinden tehdit edildiğini ve alıkonulduğunu söylemişti.
 

Hudut Namustur pankartı asan Ahmet Ç. için Zorla alıkonuldu iddiası: Buğra Kavuncu'dan açıklama!

Hudut Namustu pankartı asan Ahmet Ç. 6 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu

ahmet ç. hudut namustu pankart avukat