Hemşirenin sokak röportajındaki sözleri büyük ses getirdi: "Afganı geliyor, Suriyelisi geliyor 22 dakika tercümeye harcıyoruz, bize 3 dakika muayene veriliyor"

TAKİP ET

Sağlık Ocağı'nda çalışan bir hemşirenin sokak röportajında yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. Hastalara 3 dakika muayene süresi verilmesine tepki gösteren hemşire yabancı uyrukluların tercümanı olmadığı için 22 dakikaya yakın dertlerini anlamaya çalıştıklarını söyledi.

Türkiye sağlıkta şiddet konusunda kamuoyundan büyük tepkiler gelirken bu durum sokak röportajlarına da yansıdı. 

VatandaşTV Youtube kanalında yayınlanan sokak röportajında hemşire olduğunu belirten bir sağlık çalışanının sözleri gündeme bomba gibi düştü.

3 dakika muayene süresinde hastaların derdini mi dinleyeceklerini, yoksa temizliği mi yapacaklarını bilemediklerini belirten vatandaş, yabancı uyruklu hastalardan da dert yandı.

Çoğuyla dil problemi yaşadıklarını, gelenlerin Türkçe bilmediğini ve tercümanlarının olmadığını belirten hemşire "22 dakika dertlerinin ne olduğunu anlamakla geçiyor, diğer hastalara nasıl bakacağız" diyerek tepki gösterdi.

Sağlık çalışanlarının yaşadığı problemleri anlatan kadın vatandaş, aynı zamanda iktidara da tepki gösterdi. 

“20 yıldır ülkeyi adam edemedin! Olmuyor işte! Git artık! Çık git” diyen hemşire, bir hastaya üç dakika ayırmak zorunda kaldıklarını belirtirken Suriyelilerle dil bilmedikleri için 20 dakika uğraştıklarını dile getirdi. 

Batuhan Çolak yazdı: Devlet hastanelerinde randevu bile bulunmuyor

Batuhan Çolak: Suriyeliler vatandaş olunca, devleti suçlamaya başladı

İŞTE O VİDEO

 

sokak röportajı hemşire suriyeliler sağlık hizmeti afgan sağlık hizmeti