HDP'li İmam Taşçıer'den 'Kürt sorunu' açıklaması: "Anayasanın ilk 4 maddesi değişmeli, muhatap Öcalan"

TAKİP ET

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, "Anayasa'nın ilk dört maddesi değiştirilmezse Kürt sorunu tartışılamaz. Kürtlerin talepleri de bellidir. Bu sorunun muhatabı Abdullah Öcalan'dır" açıklamasında bulundu.

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, "Kürt sorunu" açıklamasında bulundu. Taşçıer, Anayasa'nın 'değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez' olan maddelerini hedef aldı. Terörist elebaşı Öcalan'ı sorunun muhatabı olarak işaret eden Taşçıer, "Anayasa’nın ilk dört maddesi değiştirilmezse Kürt sorunu tartışılamaz. Kürtlerin talepleri de bellidir" dedi.

"SORUNUN MUHATABI ÖCALAN'DIR"
Terör örgütü PKK'ya yakın Mezopotamya Ajansı'na konuşan Taşçıer, "Bizim muhatabımız bellidir, fakat Türkiye tarafından bu sorunun muhatabı belli değildir. Bu sorunun muhatabı Abdullah Öcalan’dır. Bu durumu kriminalize etmeye gerek yok, tartışmaya gerek yok. Çünkü 2015 yılına kadar devlet İmralı’da masa kurdu. Oraya birçok insan gitti. Sorunun bir diğer muhatabı ise Meclis’tir. Çünkü tüm yasal ve anayasal düzenlemeler burada yapılacak. Kiminle görüşülsün ya da görüşülmesin, bu sorunun çözümü için yine Meclis’e gelinecek. Sayın Öcalan da Meclis’i işaret ediyor. Bu konular ayrıştırılmayacak konulardır” ifadelerini kullandı.

"ANAYASANIN İLK 4 MADDESİ DEĞİŞTİRİLSİN"
"Kürt sorunu" hakkında açıklamasına devam eden Taşçıer, “Anayasa’nın ilk dört ile 41 ve 44’üncü maddesi değiştirilmezse, bazı kanunlardaki çekinceler kaldırılmazsa, Kürt sorunu tartışılamaz. Kürtlerin talepleri de bellidir. Yani özetlersek Kütlerin muhatabı bellidir projeniz nedir diye sormak gerek” dedi.

HDP'den Kemal Kılıçdaroğlu'na Muhatap biz değil, Öcalan cevabı

DEVA Partisi'nde Anayasa'nın ilk 4 maddesi krizi: Babacan'ın söyledikleri kabul edilemez

hdp kürt sorunu anayasa ilk 4 madde öcalan pkk terörist imam taşçıer