Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş: "Altın ve inşaat sektörü Suriyelilerin eline geçti"

TAKİP ET

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, sığınmacı sorununa ilişkin yeni açıklamalar yaptı. Savaş, Hatay'da Suriyelilerin özellikle altın ticaretini ve inşaat sektörünü ellerine aldıklarını ifade etti.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, HaberTürk canlı yayınında Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı. Suriyeliler ile ilgili yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Savaş, çarpıcı ifadeler kullandı.

Hatay'a yerleşen Suriyelilerin altın ticaretini ve inşaat sektörünü tamamen ellerine aldıklarını belirten Başkan Savaş, "Küresel ısınma, iklim değişikliği. İnsanları şehirlere göçmeye zorluyor. Aç kalan insan rejimle kavga ediyor. Afrika'dan da yarın bize gelecekler. Bu gittikçe çoğalacak. Bunun için önlem almak lazım. Kendi bölgenize korumacılık yapmak faşistlik değildir. Sadece tarımda değil, lojistik, inşaat sektörü, ticaret, uluslararası ticarette, özellikle altın ticareti ellerinde. İnşaatta ilerideler" şeklinde konuştu. Açıklamasının devamında tarımda yüzde 74 bir daralma olduğuna dikkat çeken Savaş, "İnsanlar tarımı bırakıp şehirlere göçmüş. Girdi masrafları yükseldi. Gübre, mazot, tohum, fide fiyatları yükseldi. İnsanlar satarak girdi masraflarını çıkaramıyor. Suriyeliler daha ucuz çalışıyor. Esnafta da durum aynı şekilde. Arapça bildikleri için Orta Doğu'ya ticarette ön plana çıktılar. Hatay'da sosyolojik, psikolojik, ekonomik sorunlar gittikçe artıyor" ifadelerini kullandı.

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş: Suriyeli oyları eklenince seçimin sonucu AKP lehine değişti

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş: Hatay elden gidiyor, yeni doğan 4 çocuktan 3'ü Suriyeli!

lütfü savaş hatay suriyeliler suriyeli sığınmacı belediye başkanı