Hasan Can Kaya hasta mı? Hasan Can Kaya için "Hastalığı var" iddiası! Koprolali hastalığı nedir?

TAKİP ET

Son dönemde küfürler nedeniyle gündemde olan ve RTÜK'ün inceleme başlattığı 'Konuşanlar' programının sunucusu Hasan Can Kaya hakkında dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Kaya'nın hastalığı olduğu öne sürüldü.

Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Exxen'de yayınlanan 'Konuşanlar' programıyla tanınan Hasan Can Kaya, son günlerde gündemden düşmüyor.

Hasan Can Kaya ve Nihat Genç tartıştı! Konuşanlar programındaki küfürlere Nihat Genç'ten tepki


Programda ettiği küfür nedeniyle tepki çeken Hasan Can Kaya hakkında RTÜK, ''Türk aile yapısına ve ahlâkına uygun olmayan diyalogların geçtiği 'Konuşanlar' isimli program için platformu defalarca uyarmamıza rağmen gerekli tedbirlerin alınmadığını görüyoruz. Üst Kurul toplantısında karara bağlanmak üzere söz konusu programa ilişkin inceleme başlatılmıştır" açıklamasıyla inceleme başlatmıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından Hasan Can Kaya hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

MHP, Acun Ilıcalı ve Hasan Can Kaya'yı hedef aldı! Konuşanlar programı TBMM gündeminde


Gazeteci Arif Hür’ün iddiasına göre, ünlü komedyen koprolali hastalığı ile mücadele ediyor.

Arif Hür, yazısında şu ifadeleri kullandı:
"Üzülerek söylüyorum ki; Sunuculuğunu üstlendiği Konuşanlar adlı programda konuklarına ve ortaya fütursuzsa küfürler eden Hasan Can Kaya'nın Koprolali hastalığı ile mücadele ettiği çok aşikâr. Tourette sendromunun bir özelliği olan Koprolali, istemsiz şekilde küfür etme ve saldırgan sözler söyleme rahatsızlığıdır. Dilerim Hasan Can Kaya ve onun bazı hayranları en kısa zamanda bu hastalıktan kurtulur."

KOPROLALİ HASTALIĞI NEDİR?
İlginç bir hastalık olan Koprolali, bir kişinin istemsiz bir şekilde müstehcen, küfürlü veya saldırgan sözler söylemesidir. Bu sözler özellikle ırkçı hakaretleri ve cinsel küfürleri içermektedir. Koprolali, birilerine sövmekten veya onları aşağılamaktan farklı bir şeydir. Çünkü Koprolalide istemsiz bir davranış vardır ve bunu yaşayan kişilere bu konuşma tarzı oldukça rahatsız edici gelmektedir.

hasan can kaya konuşanlar exxen rtük program komedyen